SKOK ELEKTRONSKOG BANKARSTVA: Porastao broj korisnika u 2020.

B.Ca.

26. 02. 2021. u 14:39

PREMA podacima za 2020. godinu, broj gotovo svih pruženih platnih usluga i izdavanja elektronskog novca zabeležio je rast. Kako je objavila Narodna banka Srbije, ukupan broj korisnika elektronskog bankarstva porastao je za 14,83 odsto, a mobilnog bankarstva za 26,99 odsto u odnosu na 2019. godinu.

СКОК ЕЛЕКТРОНСКОГ БАНКАРСТВА: Порастао број корисника у 2020.

Foto: Depositphotos

Rast relativnog značaja mobilnog bankarstva vidi se, navodi NBS, iz međugodišnjeg porasta broja transakcija fizičkih i pravnih lica i preduzetnika od 50,77 odsto. U Centralnoj banci ističu da je uprkos negativnom uticaju krize zabeležen međugodišnji porast broja transakcija preduzetnika i pravnih lica putem elektronskog bankarstva od 3,20 odsto. Kada se uzmu u obzir i transakcije fizičkih lica, ukupan rast broja transakcija putem elektronskog bankarstva iznosi 4,05 odsto.

Broj zaključenih ugovora na daljinu povećao se za više od 25.000 u odnosu na 2019. godinu, čemu je, ističe se, doprineo povećan napor banaka da se održi kontinuitet poslovanja u vreme poštovanja mera za prevenciju i suzbijanje kovid-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!