PREŽIVLJAVANJE, MASKIRANJE I PRIKUPLJANJE INFORMACIJA: Zimska obuka izviđača Druge brigade kopnene vojske na Kopaoniku

Novosti online

21. 01. 2022. u 20:21

PRIPADNICI izviđačkih jedinica iz sastava Druge brigade kopnene vojske realizovali su ove nedelje na Kopaoniku osposobljavanje za izvođenje borbenih dejstava u zimskim uslovima.

ПРЕЖИВЉАВАЊЕ, МАСКИРАЊЕ И ПРИКУПЉАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА: Зимска обука извиђача Друге бригаде копнене војске на Копаонику

Foto VS

Izviđači su na planini prošli specifične sadržaje obuke, kao što su orijentacija i kretanje po nepoznatom terenu u dnevnim i noćnim uslovima, samostalna ishrana u prirodi, te izrada i maskiranje skloništa za smeštaj i boravak ljudi.

Tokom celodnevnih aktivnosti, uvežbavana je i proveravana osposobljenost pripadnika izviđačkih jedinica za korišćenje savremenih sredstava za osmatranje u noćnim uslovima, primenu postupaka i procedura prilikom nailaska na neprijatelja i maskiranje pokreta i tragova prilikom kretanja po snegu.

Obuka u zimskim uslovima samo je jedan od segmenata kompleksne obuke izviđačkih jedinica, koja se realizuje tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost izviđača za realizaciju namenskih zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)