"PANCIR S1" U PUNOM SJAJU: Pogledajte kako izgleda obuka za izvođenje protivvazduhoplovnih dejstava (FOTO)

Novosti onlajn

08. 12. 2022. u 23:57

PRIPRADNICI diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanog artiljerijsko-raketnim sistemom „pancir S1“ realizuju intenzivnu obuku za izvođenje borbenih dejstava u defanzivnoj operaciji protivvazduhoplovne odbrane.

ПАНЦИР С1 У ПУНОМ СЈАЈУ: Погледајте како изгледа обука за извођење противваздухопловних дејстава (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuka obuhvata uvežbavanje posluga za borbeni rad i osnovno tehničko održavanje ovog sistema, a realizuje se radi unapređenja sposobnosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.


U fokusu su taktička uvežbavanja borbenih posluga komandnog i borbenog vozila tokom kojih se usavršavaju procedure i proveravaju normirane radnje za posedanje vatrenog položaja, prevođenje sistema u različite stepene pripravnosti, popunu municijom i raketama, te efikasnost otklanjanja eventualnih zastoja i neispravnosti.

Artiljerijsko-raketni sistem za PVD „pancir S1“ jedan je od najboljih i najsavremenijih u svojoj klasi. Njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređeni su vatrena moć i manevarske mogućnosti 250. raketne brigade za PVD, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)