"SRPSKI ŠTIT" IZVEDEN U BAZI "JUG": Pogledajte kadrove sa taktičke vežbe Vojske Srbije (FOTO)

Novosti onlajn

09. 12. 2022. u 18:30

U OKVIRU priprema voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ ove nedelje je realizovana taktička vežba pod nazivom „Srpski štit“.

СРПСКИ ШТИТ ИЗВЕДЕН У БАЗИ ЈУГ: Погледајте кадрове са тактичке вежбе Војске Србије (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Na vežbi je, u uslovima prilagođenim onima u zoni operacije, proverena osposobljenost ove jedinice Komande za obuku za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija.

Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti, vod je rešavao raznovrsne taktičke supozicije, dok je obučenost i interoperabilnost jedinice vrednovao evaluatorski tim iz Generalštaba Vojske Srbije.

Praćeni su i ocenjivani postupci na maršu, primena mera protivvazduhoplovne zaštite, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, te postupanje u slučaju nailaska na minsko-eksplozivna sredstva ili napada na bazu. Rezultati ostvareni na vežbi pokazali su da je vod za zaštitu snaga dostigao definisane standarde i da je u potpunosti spreman za angažovanje u mirovnoj operaciji. Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine. Osnovni zadatak ovog voda, koji se nalazi u sastavu italijanskog kontingenta, je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo