I ONI SU ČUVARI NAŠEG MIRA:U Nišu završena obuka vodiča i službenih pasa za čuvarsku službu (FOTO)

Novosti online

13. 03. 2023. u 16:28

U CENTRU za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu završen je prvi ovogodišnji ciklus obučavanja vodiča i službenih pasa za angažovanje na zaštiti i obezbeđenju objekata i pokretnih sredstava Vojske Srbije.

И ОНИ СУ ЧУВАРИ НАШЕГ МИРА:У Нишу завршена обука водича и службених паса за чуварску службу (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Ova obuka se realizuje više puta u toku godine sa ciljem osposobljavanja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije za formacijske dužnosti vodiča pasa u jedinicama i periodične redresure pasa koji su obučeni za čuvarsku službu.

U skladu sa programom obučavanja, vodiči su sa službenim psima na specijalizovanom poligonu realizovali raznovrsne vežbe, kako bi se steklo međusobno poverenje i omogućila potpuna kontrola i efikasno vođenje psa od strane vodiča prilikom realizacije zadataka. Akcenat je bio na praktičnim radnjama opšte dresure, savlađivanju prepreka i na vežbama za unapređenje budnosti i pravovremene reakcije pasa na različite pretnje.

Po završetku osposobljavanja, službeni psi su zajedno sa vodičima raspoređeni u jedinice Vojske Srbije, gde će biti angažovani na zadacima obezbeđenja vojnih objekata i imovine.

Obuka za angažovanje u čuvarskoj službi je samo jedan od brojnih oblika osposobljavanja u Centru za obuku pasa, koji je namenjen za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju službenih pasa, ali i obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)