BILO JE MEĐU PRVIM GRADOVIMA NA KOJI SU PALE BOMBE: U Smederevu održan komemorativni skup u znak sećanja na žrtve NATO agresije (FOTO)

N.Živanović

24. 03. 2023. u 15:55

INTONIRANjEM himne, minutom ćutanja i polaganjem venaca na spomenik ratnicima palim u Nato agresiji 1999. godine, obeleženo je sećanje na bombardovanje SRJ, koje je počelo na današnji dan pre 24. godine.

БИЛО ЈЕ МЕЂУ ПРВИМ ГРАДОВИМА НА КОЈИ СУ ПАЛЕ БОМБЕ: У Смедереву одржан комеморативни скуп у знак сећања на жртве НАТО агресије (ФОТО)

Foto: N.Živanović

Vence na spomen obeležje položile su delegacija Ministarstva odbrane, rukovodstvo grada Smedereva, delegacija Garnizona vojske Požarevac, Policijske uprave Smederevo, porodice palih žrtava, Gradskog odbora SPS-a, Udruženja rezervnih vojnih starešina, SUBNOR-a, delegacija Udruženja potomaka ratnika 1912-1919.

Okupljenima na komemorativnom skupu se prigodnim rečima obratio gradonačelnig Smedereva Jovan Beč, a predhodno su pročitana imena 14 poginulih Smederevaca, pripadnika vojske i policije tadašnje SRJ.

To su: Branislav Nikolić, Radiša Đorđević, Mlađan Radojković, Adem Beriša, Stanisa Pavić, Dragan Komarica, Robert Lajčak, Blagoja Radić, Ivica Serafinović Civija, Toplica Ilić, Bojan Radojković, Dejan Sedlarević, Miroslav Milosević I Milun Dobrić.

Inače, Smederevo je bilo među prvim gradovima na koje su pale bombe, tog 24. marta 1999. godine, u večernjim satima, bombardovan je vojni položaj u Vučaku.

Nenad Živanović
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!