ČOVEK KOJI JE UBIO MOJU MAJKU SLOBODNO ŠETA: Ćerka Lozničanke stradale u saobraćajnoj nesreći ogorčena, u tužilaštvu kažu da rade po zakonu

Novosti online/ V.M.

24. 01. 2022. u 17:58

IVANKA Mićić (62) iz Tršića, kod Loznice, poginula je 28. januara prošle godine u mestu Voćnjak. Nesrećnu ženu je na putu do kuće, oko 20.15 časova, skoro na kućnom pragu, udario automobil, a vozač je pobegao sa mesta nesreće.

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ УБИО МОЈУ МАЈКУ СЛОБОДНО ШЕТА: Ћерка Лозничанке страдале у саобраћајној несрећи огорчена, у тужилаштву кажу да раде по закону

Foto: V. Mitrić/Privatna arhiva

Godinu dana kasnije ova tragedija je još bez epiloga. Ćerka Mirjana kaže da je održan i godišnji pomen, sa velikom tugom i još većom agonijom zbog toga što se za ovih godinu dana skoro ništa u istrazi nije pomerilo sa mrtve tačke. Policija je uradila svoj deo posla, kaže, a sada je sve na Tužilaštvu.

Iako je policija automobil koji je usmrtio Ivanku Mićić pronašla posle pet dana, vozača je uhapsila tek 23. februara. U kasne sate, posle 22 časa, policija je saopštila da je uhapšen Lozničanin Đ.D. (36) zbog sumnje da je izvršio krivična dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, preneo je "Telegraf". Hapšenje je usledilo u noći pred najavljeni protest pred Osnovnim tužilaštvom u Loznici koji su preko društvenih mreža zakazali meštani Tršića. Porodica je nekoliko dana ranije Loznicu oblepila plakatima sa slikom Ivanke Mićić i pitanjem "Zašto nisi stao da mi pomogneš?", a komšije iz sela krenule su u Loznicu da iskažu ogorčenost zbog sporog rada nadležnih insitutucija.

Ivankina ćerka Mirjana ne odustaje od traganja za pravdom, podsećajući bilbordom sa slikom pokojne majke i pitanjem "Spavaš li mirno, ubico?" na tragičan događaj koji nije rešen - piše "Telegraf".

- Čovek koji je ubio moju majku slobodno šeta. Ne odustajem, po cenu svega ići ću do kraja dok ne dobije zasluženu kaznu - rekla je Mirjana Mićić.

Iz Tužilaštva poručuju da “OJT Loznica vodi krivični postupak protiv okrivljenog D. Đ. iz Loznice zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nezgodi”. U toku je, kako ističu, “postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji u okviru kojih su obavljena brojna i raznovrsna veštačenja, da se trenutno veštaci medicinske i saobraćajne struke izjašnjavaju po primedbama i odgovaraju na pitanja u vezi zajedničkog nalaza koji su dali, a paralelno se postupa i po predlogu punomoćnika oštećene Mirjane Mićić za preduzimanje novih dokaznih radnji”.

- Osnovno javno tužilaštvo u Loznici preduzima sve radnje kako bi se odluka u ovom predmetu donela u što kraćem roku, ali na dužinu trajanja postupka ne može uticati iz objektivnih razloga, jer se ne može predvideti koliko će svakom veštaku biti potrebno vremena da obavi traženo veštačenje i s obzirom na činjenicu da su stranke u postupku iznele zahteve za preduzimanje novih dokaznih radnji - saopštrili su.

U konkretnom slučaju OJT Loznica je, kako se zaključuje, “postupalo prema odredbama važećih zakona i ustanovljenim procedurama predviđenim njima, što će nastaviti i dalje da čini”.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a