ŽRTVE SASLUŠANE IZ SKRIN-SOBE: Pritvor Novosađanima osumnjičenim za trgovinu ljudima

Lj. P.

25. 01. 2022. u 21:05

ZA četvoro od petoro osumnjičenih za trgovinu ljudima, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu, produžen je pritvor, i on, kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol tog suda, može trajati do 22. februara.

ЖРТВЕ САСЛУШАНЕ ИЗ СКРИН-СОБЕ: Притвор Новосађанима осумњиченим за трговину људима

Viši sud u Novom Sadu

Iza rešetaka i dalje ostaju Novosađani M. Đ. (48), E. R. (72) i G. V. (53), kao i P. K. (37) iz Trstenika. Njima je posle hapšenja ova mera bila izrečena da boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke. Državljaninu Crne Gore Z. D. (54), pritvor je ukinut, i on će se u daljem postupku braniti sa slobode.

U dosadašnjoj istrazi, koju je protiv ove petočlane grupe krajem decembra prošle godine pokrenulo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, saslušano je pet devojaka, žrtava seksualne eksploatacije, kojima je određen status posebno osetljivog svedoka. On su svoje iskaze dale iz skrin-sobe.

Novosađani M. Đ., E. R. i G. V. uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri