UGLEDNOG LEKARA DRŽALI KAO ROBA: Svedočile supruga i ćerka - “Sve je počelo pre 11 godina kada se pojavio taj Nebojša”

J. Ćosin

14. 03. 2022. u 15:56

SVE je krenulo da nam se ruši pre 11 godina, kada je kod Jozefa počeo stalno da dolazi taj mlađi čovek kojeg nisam poznavala.

УГЛЕДНОГ ЛЕКАРА ДРЖАЛИ КАО РОБА: Сведочиле супруга и ћерка - “Све је почело пре 11 година када се појавио тај Небојша”

Foto: Printscreen

Stalno je dolazio na preglede kod mog muža, po čitav an, vozio je Jozefov auto “audi a4”, zvao ga je non-stop, u pola noći, a moj suprug bi iste sekunde morao da izađe iz kuće, pa je prestao i da oblači pidžamu već je spavao obuče. Sve je češće odlazio od kuće i polako je prestajao da se druži sa svima, sa rodbinom, prijateljima, kolegama. Počeo je da se zadužuje, da podiže ogromne kredite, da ne vraća novac. Pitala sam ga gde odlazi novac pošto u kuću ništa od toga nije uloženo, a on je rekao kako jednog dana nećemo imati ni za hleb. Više nisam mogla da doprem do njega, ni svađom, ni molbama. 

Ovo je pred Višim sudom u Nišu u ponedeljak izjavila Vesna Glasnović, čijeg su supruga Jozefa, čuvenog niškog kardiologa, supružnici Nebojša Nikolov (46) i Dragana Petrović u cilju eksploatacija godinama držali u ropstvu. Doveo ih je, kaže, do ivice materijalne propasti, jer je svojim mučiteljima davao sav novac koji je zarađivao, ali i koji je pozajmljivao od drugih.

Primorali su ga da napusti porodičnu kuću i da pune tri godine živi na ulici, spava po parkovima, ili tek nekad u njihovom automobile, konstantno ga omalovažavajući, a uz pretnje i batine prisvajajući sva njegova mesečna primanja. Njegova supruga, ali i dve ćerke, objasnile su pred porotom Višeg suda u Nišu da je njihov otac počeo da se menja i veoma čudno ponaša od 2010. godine, kada je upoznao Nebojšu.

- Sa Jozefom sam u braku gotovo 40 godina. Pre 11 godina, dok je bio direktor Klinike za kardiologiju, a ja sam radila kao medicinska sestra, primetila sam da je Jozef stalno sa nekim mlađim čovekom. Pitala sam ga ko je to, a on je rekao da je sin njegovog školskog druga. Dolazio je stalno na preglede kod Jozefa, a ti pregledi nisu bili evidentirani. Počeo je da vozi Jozefov “audi A4”. Zvao ga je i noću i danju, a Jozef je morao iste sekunde da napusti kuću i ode. Govorio bi da ide na kliniku jer ima pregled, lagao je... Više ništa nije moglo da ga zaustavi i spreči da izađe iz kuće, a to sam shvatila kada je jednom prilikom, pošto sam mu rekal da ne može da ide i stala ispred njega, on otišao u ćerkinu sobu da se preskoči preko terase – rekla je Vesna. 

Kaže da je jednom prilikom i sama pitala Nebojšu zbog čega stalno zove Jozefa i to u 2, u 3 sata noću, da on ima porodicu, ćerke, a on mi je, kaže, rekao da mu je majka bolesna.

- Ništa nisam iz njegovog odgovra mogla da zaključim. Jednom prilikom zvao me je dok sam bila na moru i zatražio mi 2000 evra na zajam, rekavši da će ga neko ubiti ako ne nađe novac. Pozvala sam ćerke i rekla im da mu ni slučajno ne pozajmljuju, one su bile uznemirene. Dolazio je kući jednom u nedelju dana, nekad i na mesec dana, pocepan, prljav, kucao je preko noći na prozor da mu otvorim da uđe, ostajao bi vrlo kratko i zatim odlazio. NIsam znala kuda odlazi, ali sam znala s kim. Ljudi su mi govorili da su ga viđali na Somborskom bulevaru kako stoji na ulici kao prosjak. Pitala sam ga bezboj puta da li ga Nebojša ucenjuje, da li mu preti, zbog čega sve to radi, ali nikada nije hteo da kaže ništa. Tražio je novac na zajam i u porukama preklinjao u decu da mu dam, ali shvatili smo da to nije njegov rečnik i da poruke šalje neko drugi – istakla je on i dodala da se Jozef kući vratio i prvi put prespavao u svom krevetu tek kada je su Nebojša i njegva supruga uhapšeni.

- Toga sam ga jutra prvi put posle mnogo godina  videla da je prespavao kod kuće. Oporavlja se, igra se sa unukom, vratio se i na posao, u jednoj privatnoj klinici. Ipak posledice dugogodišnje torture se osećaju i dalje. On i sada uvek stoji dok jede, valjda je navikao tako. Kada nešto želi da uzme iz frižidera, pita me da li sme. To su sve posledice svega što je preživeo, a sada je mnogo jasnije i zbog čega je sve to trpeo. 

Stručnu pomoć, kako kaže, odbija, jer veruje da sa svim ovim može da se izbori sam. Ona dodaje da se za sve to vreme obraćala za pomoć i njegovim kolegama, prijateljima, da je jednom prilikom otišla u policiju da sve prijavi, direktno kod tadačnjeg načelnika u NIšu, ali das u joj tamo rekli da nema dokaza koji Nebojšu terete. To su potvrdile i Jozefove dve ćerke. 

- Ja sam otišla i kod advokata da se raspitam da li može da se napiše neka krivična prijava protiv Nebojše, ali mi je advokat rekao da nema dokaza, a da sms poruke koje su sa očevog telefona poslate mojoj majici i sestri, da možda niko neće ozbiljno shvatiti. Medicinsku pomoć nismo potražili za oca, jer smo smatrali takođe da nas ni Hitna pomoć ne bi ozbiljno shvatila ako pozovemo i kažemo da je otac loše, ali da tačno ne umem da objasnim zašto je loše – rekla je Marija Glasnović Kamenović. 


Nebojši i Dragani  na teret se stavlja krivično delo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klici gde je angažovan kao lekar kardiolog, ali je neretko bio primoran i da dodatno pozajmljuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe. Sumnja se da je doktor torturu trpeo i mnogo duže od dve godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

BONUS VIDEO:

SUPRUG STRADALE SLAVICE NAKON POŽARA: Dragan Tabakov ispred sobe u kojoj je izgorela njegova žena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)