UČENIK OSUMNJIČEN ZA ZLOSTAVLJANJE I MUČENJE: Najstariji učesnik incidenta u Trsteniku predmet istrage, tužilaštvo sakuplja dokaze

S.BABOVIĆ

08. 12. 2022. u 08:33

UČENIK M. M. (18), jedini punoletni učesnik incidenta koji se odigrao u Tehničkoj školi u Trsteniku 9. novembra, osumnjičen je za krivično delo zlostavljanje i mučenje, saznaju "Novosti".

УЧЕНИК ОСУМЊИЧЕН ЗА ЗЛОСТАВЉАЊЕ И МУЧЕЊЕ: Најстарији учесник инцидента у Трстенику предмет истраге, тужилаштво сакупља доказе

Foto: Jutjub/ost wow2

Istragu u ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku.

- U toku je postupak dokaznih radnji protiv M. M.(18), učenika trećeg razreda Tehničke škole, kao jednog od aktera incidenta u kojem je oštećena profesorka - napominje za „Novosti” Ivan Bzenić, viši tužilački pomoćnik OJT u Trsteniku. - Isti se sumnjiči da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

M. M. je jedan od trojice đaka koji su učestvovali u incidentu gde je oštećena profesorka Marija Stevanović. U samom događaju, kako se sumnja, M. M. je učestvovao, kao I. K. (17): ceo događaj je snimao, a potom je i distribuirao taj snimak mobilnim telefonom. Incident je započeo tako što je učenik N. Ž. (17) prišao profesorki iza leđa, izmakao joj stolicu, nakon čega je profesorka pala, a đaci su se smejali.

Na usvojen predlog Nastavničkog veća od 23. novembra, M. M. je kao i N. Ž. (17) nešto kasnije isključen iz škole po odluci direktora, ali se očekuju i žalbe na ovo rešenje.

Incident u kome je, prema oceni Nastavničnog veća škole, njihova koleginca bila žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja, istovremeno je predmet interesovanja i Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu. U ovom tužilaštvu je podnet zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv starijih maloletnika, N. Ž. (17) i I. K. (17) i to u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu. 

 Nije poznato da li će kruševačko tužilaštvo ikako uzimati u obzir rezultate dobijene tokom provere događaja, koji je posebno uznemirio javnost - prijava pokušaja samoubistva N. Ž. Otac ovog učenika prijavio je da je 4. decembra njegov sin nestao, a posle nešto više od dva sata, prijavio je da je sin pokušao sebi da oduzme život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)