"OPRALI" VIŠE OD DVA MILIONA EVRA: Uhapšene tri osobe, deo para pronađen - zakopan

N.B.

26. 03. 2024. u 17:46

SARADNjOM Javnog tužilašta za organizovani kriminal, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Nacionalne specijalne jedinice za kriminal Kraljevine Danske, danas su u Srbiji uhapšeni P. D., D. P. i A. S., koji su sa još dvoje osumnjičenih Srba, ranije uhapšeni u Danskoj, M. M. i M. M., koji su, kako nezvanično saznajemo braća, i jednom osobom za kojom se traga izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

ОПРАЛИ ВИШЕ ОД ДВА МИЛИОНА ЕВРА: Ухапшене три особе, део пара пронађен - закопан

Foto Printskrin/MUP

Osumnjičeni su, kako se tvrdi, decembra 2015. godine oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene prodajom narkotika i veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Danske.

Oni su prema navodima krivične prijave, novac slali autobusima jednog danskog autoprevoznika u Srbiju, gde su osnovali Privredno društvo „Fabula arte“ iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove izgradnje nepokretnosti. Pored toga, kako se tvrdi, deo novca su držali kod sebe, a reč je, kako je saopšteno iz JTOK o skoro 2,2 miliona evra. Deo novca, za koji se sumnja da potiče od krivičnih dela, pronađen je, prema nezvaničnim informacijama, zakopan na posedu majke braće koja su uhapšena u Danskoj.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u tužilšatvo nakon čega će biti saslušani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!