"NOVOSTI" SAZNAJU: Trinaestogišnjak koji ne prestaje da krade, posle bekstva vraćen u ustanovu u Beograd

Lj.P.

12. 04. 2024. u 11:43

TRINAESTOGODIŠNjAKA iz Novog Sada, koji je posle bekstva iz Zavoda u Beogradu gde je bio smešten, aprila i došao u Novi Sad, gde je, kako se sumnja, u noći između 4. i 5. aprila provalio u jednu knjižaru i odneo veliku sumu novca, novosadska policija je pronašla i predala Centru za socijalni rad.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тринаестогишњак који не престаје да краде, после бекства враћен у установу у Београд

G.Šljivić

Dečak je, prema našim saznanjima, ponovo vraćen u ustanovu u Beograd, gde je bio smešten prethodnih meseci, nakon što je nekoliko puta bežao iz ustanove u novosadskom Centru za socijalni rad.

Ovaj trinaestogodišnjak, zbog godina krivično neodgovoran, zajedno sa dve godine mlađim bratom sumnjiči se za prebijanje Todora Šunjke (75) iz Tovariševa aprila prošle godine, a koji je od posledica  teških povreda kasnije preminuo.  Braća se takođe sumnjiče da su počinili više počinili više od 50 krađa, pokušaja krađa i razbojništava. 

Njih dvojica su, kako smo ranije pisali, stvlje­ni pod sta­ra­telj­stvo Cen­tra za so­ci­jal­ni rad jer je je njihova majka u pot­pu­no­sti li­še­na ro­di­telj­skog pra­va. Potom su po na­lo­gu Cen­tra za so­ci­jal­ni rad u Novom Sadu smešteni u ustanovu u njihovoj nadležnosti iz koje su često bežali i ponavljali krivičnih dela. Svaki put kada bi pobegli, počinili bi više krivičnih dela, mahom pljački. Braća su svojim postupcima i ponašanjem, zadavali velike glavobolje nadležnima, te je odlučeno da se njih dvojica razdvoje, tako da je mlađi smešten u Zavod u Knjaževcu, a stariji u Zavod u Beogradu, odakle je, kako saznajemo nekoliko puta bežao, ali je bivao lociran i vraćan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)