ŽENA ZAVRŠILA NA OPERACIJI I TRANSPLANTACIJI KOŽE: Saslušani kozmetičar i lekar opšte prakse, osumnjičeni za pogrešno lečenje

N.B.

19. 04. 2024. u 15:07

KOZMETIČAR M. Ž. i lekar opšte prakse D. O., zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", danas su privedeni na saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo, teško delo protiv zdravlja ljudi.

ЖЕНА ЗАВРШИЛА НА ОПЕРАЦИЈИ И ТРАНСПЛАНТАЦИЈИ КОЖЕ: Саслушани козметичар и лекар опште праксе, осумњичени за погрешно лечење

Foto: Privatna arhiva

Oni su po nalogu tužilaštva danas privedeni, zbog sumnje da su prilikom rutinske intervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dela stopala, naneli teške telesne povrede pacijentkinji A. I. Kako se tvrdi, do ovoga je došlo usled nestručne intervencije laserom „plazma CO2“. Tom prilikom, prema onome što se navodi u saopštenju, došlo je do deformiteta, koji je morao da bude saniran operacijom celog levog stopala oštećene sa transplatacijom kože.

Kako je rečeno iz Tužilaštva, Ž. M. je izneo odbranu, nakon čega, po savetu izabranog branioca, nije želeo da odgovara na pitanja tužioca. Sa druge strane lekar opšte prakse D. O. se branio ćutanjem. 

U odnosu na obojicu je predložen pritvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke i da bi mogli da ponove krivično delo. 

U nastavku istrage biće saslušana oštećena, kao i doktorka M. K. koja joj je prva ukazala pomoć nakon intervencije, ali i doktor Instituta sa Banjice, koji ju je operisao. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)