RAZBIJENA ALBANSKA OBAVEŠTAJNA MREŽA MEĐU SRBIMA: Špijunirao svoj narod, vojsku i policiju za Kurtijevih 500 evra

Novosti online

09. 06. 2024. u 19:26

SRPSKE bezbednosne službe u Raški uhapsile Dragana Aksentijevića Kika iz Leposavića, koji se sumnjiči da je po direktnim nalozima tzv. Obaveštajne agencije Kosova tajno snimao i fotografisao srpske vojne i policijske baze. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

РАЗБИЈЕНА АЛБАНСКА ОБАВЕШТАЈНА МРЕЖА МЕЂУ СРБИМА: Шпијунирао свој народ, војску и полицију за Куртијевих 500 евра

Foto: Alo

On je poznat i kao rođeni brat bivše zamenice predsednika opštine Leposavić Dragane Miletić, za koju istraga pretpostavlja da mu je davala svesrdnu pomoć u špijuniranju za Kurtijev račun.

Prema podacima do kojih su došli srpski istražni organi, u poslednjih pola godine Aksentijević je posebno intenzivirao aktivnosti obaveštajnog i subverzivnog karaktera sa svojim dugogodišnjim prijateljom Milanom Vukašinovićem, zvanim Duduk, iz Leposavića. Obojica su po direktnim nalozima tzv. Obaveštajne agencije Kosova (OAK) i obaveštajnih struktura tzv. kosovske policije delovali na području severnog dela Kosova i Metohije, prevashodno na području opštine Leposavić.

Aksentijević i Vukašinović se sumnjiče da su po direktnim nalozima pripadnika albanskih obaveštajnih struktura Rahima Pacolija, Bljerima Šerimetija, Fljorima Džaferija i Fikreta Gašija tajno fotografisali i snimali srpske vojne i policijske baze u blizini administrativne linije, kao i aktivnosti pripadnika bezbednosnih struktura Srbije, ali i tajno pratili na području Leposavića bivše pripadnike tzv. kosovske policije srpske nacionalnosti koji su se povukli iz njenih redova.

Osim toga, prema saznanjima do kojih je Alo! ekskluzivno došao, fotografisali su i bivše pripadnike MUP Srbije i Vojske Srbije, koji su, prema njihovim saznanjima, navodno bili angažovani u oružanim sukobima na Kosovu i Metohiji krajem 90-ih godina, a koji su trenutno penzionisani i žive na području Leposavića ili severa KiM.

Sam sebi postavio eksploziv, pa optužio Radoičića

Vukašinović je, inače, u javnosti poznat s obzirom na to da je nedavno fingirao podmetanje eksplozivne naprave pod svoje vozilo, koje je organizovao u koordinaciji sa tzv. kosovskim obaveštajnim strukturama i njihovim pripadnicima sa kojima je u saradničkoj vezi. U navedenom mu je pomogao Esad Rušević, zvani Esko, iz Novog Pazara, koji se nalazi u bekstvu od gonjenja državnih organa Srbije zbog kriminalnih aktivnosti, a trenutno je nastanjen na području Kosovske Mitrovice. Rušević je u tovaru sa švercovanom robom sa područja Prištine dopremio eksploziv u Leposavić, a koji je naknadno Vukašinović samostalno postavio, sve kako bi prikazao da srpske strukture vlasti i lica okupljena oko bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića planiraju njegovo ubistvo.

Prikupljene podatke i fotografije, kao i video-snimke prosleđivali su u Prištinu pomenutom Pacoliju, za šta su kao nadoknadu dobijali iznose od 500 evra na 15 do mesec dana. Nedavno su na poklon dobili i telefon visokog kvaliteta, sa naprednim opcijama fotografisanja i zumiranja fotografija, a postoje ozbiljne indicije da im je glavna nagrada bila narkotička sredstva, pre svega kokain, koji su konzumirali u društvu svojih pajtosa.

Kurtijevi Srbi na kokainu Evo zbog kojih benefita su pristali da budu marionete

Prištinski mediji objavili su više video-snimaka na kojima se, kako su naveli, vidi zamenica predsednika opštine Leposavić Dragana Miletić kako ušmrkava narkotike u opštinskoj kancelariji i toaletu.

„Gazeta nacional“ u tekstu navodi da je pored Dragane Miletić još jedan opštinski službenik koji, takođe, konzumira kokain. Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Blizak prijatelj Kurtijevog ministra

Posebno je interesantno da je Vukašinović u veoma bliskim odnosima sa ministrom za zajednice i povratak u vladi tzv. Kosova Radoicom Radomirovićem, sa kojim neretko ostvaruje zajedničke sastanke sa Pacolijem i Fljorimom Džaferijem, tokom kojih prenose obaveštajno-indikativna saznanja od značaja za privremene vlasti u Prištini.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO - Dokaz da Kurtujev poslušnik Radoica Radomirović namešta Srbe na hapšenje šiptarima

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama