VLADIMIRU KECMANOVIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Iza rešetaka još do 60 dana

J.D.Lj.

27. 06. 2024. u 15:48

KRIVIČNO vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje kojim je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću, ocu maloletnog Koste (14) koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masakr, ubivši devet drugova, radnika obezbeđenja i ranivši još šest osoba, produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 60 dana.

ВЛАДИМИРУ КЕЦМАНОВИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Иза решетака још до 60 дана

Foto: Privatna arhiva

Kako je saopšteno iz Suda, pritvor je prema okrivljenom Kecmanoviću produžen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da se tereti da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom Kecmanoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2, u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedene odluke dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO