ISTRAGA ZBOG POŽARA U STARAČKOM DOMU: Direktorka negirala krivicu

S.M.J.

12. 07. 2024. u 13:42

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Milanke S. (67), direktorke Doma za stare "Mili dom luks", zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, u vezi sa požarom koji je 13. decembra 2023. godine izbio u tom Domu, a u kojem su stradala dva korisnika, a pet teško povređeno.

ИСТРАГА ЗБОГ ПОЖАРА У СТАРАЧКОМ ДОМУ: Директорка негирала кривицу

Foto: Profimedia

Osumnjičena je saslušana u prostorijama VJT u Beogradu, gde je negirala izvršenje krivičnog dela i iznela svoju odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milanka S. nije postupala po propisima, i to po Zakonu o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kojim je zabranjeno pušenje u ustanovama socijalne zaštite, te kao lice ovlašćeno i zaduženo lice za kontrolu zabrane pušenja nije kontrolisala ovu zabranu u spavaćim sobama u kojima su smešteni korisnici Doma.

Ona takođe, kako se sumnja, nije izradila „Proceduru o postupanju u slučaju nastupanja incidentnih situacija“ u skladu sa Zakonom o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti.

Usled toga je u sobi koju su koristili D. V. i M. G. 13. decembra 2023. godine oko 18.50 došlo do požara, koji je iniciran žarom cigarete ili otvorenog plamena upaljača sa zapaljivim materijalom u zoni komode.

Osumnjičena je, kako se sumnja, olako držala da do smrti oštećenih M. G. i D. P. neće doći, koji su nastradali usled posledica požara, kao ni do teškog telesnog povređivanja petoro korisnika Doma D. J., N. D., G. Đ., D. N. i V. K. usled trovanja gasovima u požaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!