PROŠIRENJE ISTRAGE PROTIV PERAČA PARA: U zidanje na Vračaru uložili skoro milion evra od kriminala

Z.U.

18. 07. 2024. u 12:11

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) donelo je danas naredbu o proširenju istrage protiv troje osumnjičenih iz firme „Fabula arte“ d.o.o. iz Beograda.

ПРОШИРЕЊЕ ИСТРАГЕ ПРОТИВ ПЕРАЧА ПАРА: У зидање на Врачару уложили скоро милион евра од криминала

MUP

Osumnjičeni su Miloš M., Marin M., i danas uhapšena Tamara S., koji se terete za krivično delo pranje novca iz čl. 245 i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 KZ, kao i krivično delo falsifikovanje isprava iz čl. 355 KZ.

Istraga se vodi od 27. marta ove godine i to protiv osumnjičenih Miloša M., Marina M., Predraga D., Nikoline D., kao i osumnjičenih Aleksandra S. i Dejana P.

Predrag D. je u međuvremenu zaključio sa JTOK sporazum o priznanju krivičnog dela za krivična dela 346 i 245 KZ, a koji je prihvatio Viši sud u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal.

Naredbom o proširenju istrage osumnjičeni se terete da su u periodu od 2019. do 2024. godine prali novac. Tako se osumnjičena Tamara S. tereti da je primala novac potekao iz kriminalne delatnosti njenog vanbračnog supruga Aleksandra S. i iskoristila ga za kupovinu, na svoje ime, nepokretnost u Nišu u iznosu od 51.300 evra, iako je znala da navedeni novac potiče iz kriminalne delatnosti.

PD „Fabula Arte“ d.o.o. tereti se da je preko osnivača i vlasnika firme osumnjičene Nikoline D., kao i direktora i zakonskog zastupnika osumnjičenog Predraga D. vršila konverziju novca, koji je bio pribavljen kriminalnom delatnošću osumnjičenih Miloša M. i Marina M. u Kraljevini Danskoj. Navedeni novac je korišćen za izgradnju stambene zgrade na teritoriji Beograda, opština Vračar, čime je kroz građevisnku delatnost PD „Fabula Arte“ d.o.o. integrisano ukupno 879.592 evra novca proisteklog iz kriminalne delatnosti u  Danskoj.

Istom naredbom o proširenju istrage osumnjičeni Miloš M. i Marin M. terete se za izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 KZ izvršenog tako što je na njihovom porodičnom posedu pronađena municija za koju nisu imali dozvolu za držanje od strane nadležnih organa MUP.

Osumnjičeni Marin M. tereti se za izvršenje krivičnog dela falsifikovanje isprava iz čl. 355 KZ, jer je prilikom pretresa u Aleksincu pronađena i legitimacija sa značkom Sindikata policije i policijskih starešina, sa slikom osumnjičenog i njegovim ličnim imenom i prezimenom iako nema dokaza da je osumnjičeni bio pripadnik ovog sindikata i da mu je izdata legitimacija.

Osumnjičenoj Tamari S. određeno je policijsko zadržavanje i biće saslušana u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!