VOZAČ "SMARTA" KOJI JE USMRTIO PEŠAKA BIO DROGIRAN: Evo kako se branio tokom saslušanja povodom ubistva na Karaburmi

J.D.Lj.

15. 08. 2024. u 14:39

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Slobodan S. (35) zbog sumnje da je 13. avgusta, ne pridržavajući se odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i pod dejstvom psihoaktivinh supstanci, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginuo 28-godišnji pešak A. M., a potom je pobegao sa lica mesta.

ВОЗАЧ СМАРТА КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ПЕШАКА БИО ДРОГИРАН: Ево како се бранио током саслушања поводом убиства на Карабурми

Ideja je da se regrutuje novi kadar, Foto D. Milovanović

Slobodan S. je, kako saznajemo, na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i izneo je svoju odbranu.

- Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti - kažu iz beogradskog VJT. - Naredbom o sprovođenju istrage Slobodan S. se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kako dalje navode iz Tužilaštva, postoji sumnja da se Slobodan S. 13. avgusta, oko 23.15 časova, upravljajući svojim automobilom "smart", kretao kolovozom Ulice Dragoslava Srejovića iz pravca Ulice Marijane Gregoran prema kružnom toku Bogoslovija, pa je dolaskom kod kućnog broja 8 prednjim desnim delom vozila udario, a zatim odbacio u desnu stranu van kolovoza, na zelenu površinu A. M., koji je prethodno prelazio kolovoz Ulice Dragoslava Srejovića na obeleženom pešačkom prelazu.

- Slobodan S. je na taj način, kako se sumnja, postupio suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, jer prilazeći pešačkom prelazu, koji nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova, niti znacima policijskih službenika, nije prilagodio brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza i propusti pešaka koji je već stupio na pešački prelaz - objašnjava se dalje u saopštenju Tužilaštva. - Takođe, brzinu svog svog vozila nije prilagodio osobinama, stanju puta, vidljivosti i preglednosti i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim okolnostima može da vidi ili ima razloga da predvidi. Pored toga, upravljao je vozilom pod dejstvom kokaina.

Usled udara vozila, A. M. je zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je odmah i nastupila njegova smrt, a čije je mogućnosti nastupanja osumnjičeni bio svestan, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći da spreči, nakon čega je bez zaustavljanja napustio lice mesta.

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTITIMO PRIRODU: Zdrava životna sredina je osnova zdravog društva