UBIJEN ZBOG DEVOJKE ILI DUGA: Detalji istrage ubistva Srbina u Španiji

Novosti online

16. 08. 2024. u 08:00

SAŠA Momčilović (36) ubijen je u blizini Marbelje u vili u kojoj su bile organizovane žurke. Muškarac je, kako se navodi, ubijen s leđa.

УБИЈЕН ЗБОГ ДЕВОЈКЕ ИЛИ ДУГА: Детаљи истраге убиства Србина у Шпанији

Foto Shutterstock

Sumnjalo se da je Momčilović bio jedan od ključnih ljudi u švercu kokaina, a njegova uloga, prema izjavama iz policije, bila je vezana za utovar robe, njeno praćenje, vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju.

Ipak, njegova smrt se ne dovodi u vezu sa kriminalnim obračunom, već sa sukobom na privatnoj žurci.

 Kako se sumnja, prema prvoj verziji, do ubistva je došlo tokom žurke u pomenutoj vili kada je izbio obračun dve grupe mladića zbog devojke, te je potom jedan stranac pucao u Momčilovića. 

Drugi pravac istrage usmeren je na to da je došlo do svađe između Momčilovićevog prijatelja i jednog momka iz Budve, zbog navodnog duga koji nije napravio Momčilović, i da je tada jedan od učesnika rasprave zapucao, navodi Kurir.

Nakon što su začuli pucnje, stanari ulice su pozvali policiju, a po dolasku na mesto zločina su zatekli muškarca u lokvi krvi i mogli su samo da konstatuju smrt.

Dve osobe su lakše povređene i njima je ukazana lekarska pomoć.

- Pucanj je bio u dvorištu kuće na mom imanju. Čuo sam, bio sam za šankom i kada sam izašao nisam ništa video. Video sam pokojnika kako leži na stepenicama, mislio sam da je nešto konzumirao. Kada sam izašao, video sam auto kako odlazi - izjavio je vlasnik vile.

–  Osoba je imalo lažni identitet belgijskog državljanina. Za Sašom M. je bila raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi. On je imao zadatak kod utovara kokaina na brod da prati prevoz narkotika, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije „Skaj” – izjavio je Dačić.

Momčilović se u mladosti bavio fudbalom, a kako se navodi, druženje sa navijačima ga je odvuklo ''s one strane zakona''.

- Bio je poznat i po nadimku Breskvica. Trenirao je fudbal kao klinac, a onda je počeo da se druži sa "navijačima" i tada je postao problematičan, privođen je zbog tuča, nasilničkog ponašanja, napada na policiju. Takođe je 2014. bio meta napada kada je pucano na njega na Vračaru, ali je tada odbio saradnju sa policijom i nije hteo da ispriča šta se dogodilo - navodi izvor pomenutih medija.

(Alo)


BONUS VIDEO:

Snimak hapšenja Nišlije koji je prevozio kokain, policija ga uhvatila na rampi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji