DROGIRANI VOZAČ BMV KOJI JE USMRTIO PEŠAKA SVE NEGIRAO: Evo kako se branio nakon nezgode u Vreocima

J.D.Lj.

18. 08. 2024. u 15:03

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Marko K. (30) zbog sumnje da je 16. avgusta 2024. godine u Vreocima, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci nakon preticanja kolone vozila, svojim automobilom marke BMV, udario pešaka R.B, koji je prelazio kolovoz van obeleženog pešačkog prelaza i koji je usled kontakta sa vozilom i pada zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminuo.

ДРОГИРАНИ ВОЗАЧ БМВ КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ПЕШАКА СВЕ НЕГИРАО: Ево како се бранио након незгоде у Вреоцима

Foto: P. Milošević

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Marko K. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i izneo je svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Marku K. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Postoji opravdana sumnja, navodi se u saopštenju VJT, da se Marko K. avgusta oko 10:45 časova u Vreocima, upravljajući vozilom marke BMW, kretao ulicom Dimitrija Diše Đurđevića iz smera Lazarevca prema Beogradu, pod dejstvom psihoaktivne supstance, te započeo preticanje kolone od tri vozila prešavši svojim vozilom preko neisprekidane uzdužne linije, koristeći saobraćajnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smera.

Nakon izvršenog preticanja, kako se sumnja, nije mogao da se vrati u saobraćajnu traku kojom se kretao pre toga bez ometanja i ugrožavanja ostalih učesnika i saobraćaju, usled čega je prednjim delom vozila udario pešaka R.B, koji je prelazio kolovoz van obeleženog pešačkog prelaza, i koji je usled kontakta sa vozilom i pada zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO