PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LAŽNIH MAJSTORA: Ojadili građane, Tužilaštvo traži ovu kaznu

J.D.Lj.

21. 08. 2024. u 14:25

POVODOM prevare građana od strane lažnih majstora, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je danas podneo optužni predlog protiv M. D. (27) zbog izvršenja produženog krivičnog dela prevara u saizvršilaštvu i A. J. (35) zbog istog dela.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЛАЖНИХ МАЈСТОРА: Oјадили грађане, Tужилаштво тражи ову казну

Foto G. Jevremović

M. D. i A. J. se terete da su tokom 2022. godine, u Novom Beogradu, u saizvršilaštvu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da će im završiti radove u dogovorenom roku, doveli i održavali u zabludi oštećene K. O., B. O., J. R. i G. M. 

Na ovaj način, naveli su ih da oni na štetu svoje imovine nešto učine i to tako što su se okrivljeni dogovorili da A. J. organizuje sav posao, a M. D. mu je dao pečat svoje firme koji ovaj stavljao na predugovore, ugovore, sporazume i priznanice zaključene sa oštećenima.

Tako su sa oštećenima zaključili ugovore o pružanju zanatskih usluga i od K. O. i B. O. na ruke uzeli prvo novac u iznosu od 93.500 dinara, a od J. R. 120.000 dinara. Potom su od oštećenog B. O. uzeli još 135.000 dinara i od G. M. novac u iznosu od 47.000 dinara na ime navodne kupovine materijala u prodavnici u kojoj im je bila zabranjena isporuka zbog prethodnog duga.

Kada su oštećeni videli da radovi ne napreduju i da nisu završeni u ugovorenom roku, pozivali su telefonom okrivljene koji su ih, uz razne izgovore, održavali u zabludi i obećavali da će završiti radove, što nisu učinili, niti su im vratili pare. 

Okrivljenom A. J. se takođe stavlja na teret da je u januaru 2023, u Zemunu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo i održavao u zabludi S. A. i time ga naveo da on na štetu svoje imovine nešto učini. To je uradio na taj način što je došao u stan oštećenog i zaključio ugovor o pružanju zanatskih usluga sa rokom završetka od 12 dana, nakon čega mu je ovaj na ruke dao 64.930 dinara na ime nabavke zidnih i keramičkih pločica i nabavku keramičkih pločica poda, novac u iznosu 38.000 dinara na ime kupovine nove kanalizacione cevi koju okrivljeni nije kupio, ni ugradio, zatim 36.700 dinara za nabavku sanitarija i 24.000 dinara za zamenu plafona i kanalizacije. A. J. je, uz razne izgovore, održavao oštećenog u zabludi da će ugovorene radove završiti ili da će novac vratiti, što se nije dogodilo.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljene oglasi krivima i M. D. osudi na kaznu zatvora u trajanju od 8 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, a A. J. na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, te da mu produži već određeni pritvor.

 
 
BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNA NENORMALNOST U AFERI JANIK SINER! Čuveni teniser ukazuje na potpuno ludilo u doping slučaju najbolje rangiranog tenisera sveta