TUKLI ŽENE, BRAĆU, SNAJE, DECU: Trojica nasilnika završili iza rešetaka

J.D.Lj.

29. 08. 2024. u 22:14

JAVNI tužioci Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu su danas saslušali I.S. (42) iz Surčina, V.H. (28) sa Novog Beograda i D.M. (42) iz Zemuna kojima se stavlja na teret da su na štetu članova svojih porodica, u svojim porodičnim kućama, izvršili krivična dela nasilje u porodici i to I.S. na štetu svoje snaje i brata, D.M. na štetu svoje bivše supruge i sina, a V.H. na štetu svoje vanbračne supruge.

ТУКЛИ ЖЕНЕ, БРАЋУ, СНАЈЕ, ДЕЦУ: Тројица насилника завршили иза решетака

Foto: I. Marinković/Profimedia/Ilustracija

Okrivljenima se stavlja na teret da su primenom nasilja, pretnjama, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje članova svoje porodice. 


Na saslušanju kod javnih tužilaca okrivljeni su negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, a imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati tok krivičnog postupka boravkom na slobodi uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da postoje okolnosti da će da ponove izvršenje krivičnog dela, na predlog Tužilaštva Treći osnovni sud u Beogradu im je odredio pritvor u trajanju do 30 dana. 

Imajući u vidu da je uočen porast prijava za nasilje u porodici od strane žrtava, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, svesno problema porodičnog nasilja, a u cilju prevencije i suzbijanja istog, nastavlja zajedno sa policijskim službenicima aktivno i temeljno da se bori protiv svakog vida nasilja, sa posebnim osvrtom na porodično nasilje, primenjujući odredbe i Krivičnog zakonika i Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SLUŽBI DOSTIZANJA CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Fokus na obrazovanje i zaposlenje