POPIO LITAR VOTKE, PA DEMOLIRAO POLICIJSKU STANICU: Hteo samo malo da se "opusti"

J.D.Lj.

29. 08. 2024. u 22:13

DANAS je javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušao G.P. (26) zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari koje je izvršio u policijskoj stanici Zemun.

ПОПИО ЛИТАР ВОТКЕ, ПА ДЕМОЛИРАО ПОЛИЦИЈСКУ СТАНИЦУ: Хтео само мало да се опусти

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Ilustracija

Okrivljenom se stavlja na teret da je 30.jula, u alkoholisanom stanju, došao u sukob sa drugim učesnikom u saobraćaju.

Zbog narušavanja javnog reda i mira su intervenisali policijski službenici i G.P. doveli u policijsku stanicu i smestili u prostoriju za zadržavanje.

On je, međutim, odvalio drvenu ploču kreveta koja je bila zašrafljena za betonsku konstrukciju, pa je počeo da se samopovređuje tako što je rukama, nogama i glavom udarao u metalna vrata prostorije.

Okrivljeni je potom smešten u Kliniku za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” gde je pregledan od strane komisije veštaka koji su dali nalaz i mišljenje da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio zavisnik od alkohola, da je postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, kao i da postoji ozbiljna opasnost da će usled zavisnosti od alkohola i dalje vršiti krivična dela.

Zbog svega navedenog,Tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom odredi pritvor.

Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni je priznao izvršenje krivičnog dela i izjavio da je kritičnog dana popio oko litar votke na prazan stomak, jer je želeo da se opusti, a Treći osnovni sud u Beogradu je na osnovu predloga javnog tužioca doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju do 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SLUŽBI DOSTIZANJA CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Fokus na obrazovanje i zaposlenje