KONTROLA SAOBRAĆAJA U ZAJEČARU: Od početka godine 77 vozača vozili alkoholisani, a devet pod dejstvom narkotika

S. M. J.

23. 03. 2023. u 20:00

U ZAJEČERU će do 26. marta biti sprovedena druga centralna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ЗАЈЕЧАРУ: Од почетка године 77 возача возили алкохолисани, а девет под дејством наркотика

Foto: Radio Magnum

Akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerena je na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a biće sankcionisani i svi ostali vozači koji budu zatečeni u prekršaju.

Na teritoriji Policijske uprave u Zaječaru, od početka godine je sprovedeno šest regionalnih i po jedna centralna i međunarodna akcija u kojima je otkriveno 2.230 prekršaja, za skoro 14 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

-Policija je tokom prva dva meseca ove godine sankcionisala 830 prekršaja prekoračenja brzine, 394 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 47 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona i četiri prekršaja nepropisnog preticanja. Za volanom je zatečeno 77 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i devet pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Od početka godine u saobraćajnim nezgodama na području Policijske uprave Zaječar poginula je jedna osoba – rekao je Novica Radulović, načelnik Saobraćajne policije u Zaječaru i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, da budu savesni i odgovorni jer tako čuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)