NIKOLA JOŠ U KOMI: Najnovije informacije o stanju mladića koji su posle masakra u Duboni doživeli filmsku nesreću

S. J. M.

07. 08. 2023. u 11:48

MLADIĆI Marko Stevanović (20) i Jovan Ranković (21) iz Malog Orašja, koji su u sredu uveče imali težak saobraćajni udes, mnogo su bolje i danas izlaze iz smederevske bolnice. Njihov drug Nikola Mitrović (18), koji je te večeri vozio automobil, kako saznajemo, i dalje je u komi. On je te noći bio prevezen u Urgentni centar u Beogradu, da bi ga posle prebacili na VMA. Stanje mu je već nekoliko dana nepromenjeno.

НИКОЛА ЈОШ У КОМИ: Најновије информације о стању младића који су после масакра у Дубони доживели филмску несрећу

Foto: V. Danilov

Markova majka Mihajla Stevanović kaže nam da su njen sin i Jovan srećom dobro, kako je moglo biti.

- Marko je na kraju prilično ugruvan, ima jake bolove u kuku, ali ništa nije slomio. Pije lekove protiv bolova. Uradili su mu u bolnici svu dijagnostiku, skenere i rendgene i sve je u redu. Sad već može polako i da se oslanja na noge i hoda, ali treba da miruje i da se potpuno oporavi - kaže nam Mihajla.

- Jovan ima deset kopči na leđima na plećki. To ga je staklo iseklo prilikom udesa. Operisana mu je ruka koju je slomio i biće i on dobro. Za Nikolu nemamo informacija.

Mihajla nam kaže da su Marko i Jovan i dalje potreseni zbog udesa, žao im je Nikole i svaki dan pitaju za njega.

Ovi mladići su imali udes u sredu oko 22.30 časova na putu između obližnjih sela Drugovac‒Budljević. Kako u Malom Orašju mladi nemaju gde da izađu, oni su se to veče družili kod seoske škole i onda otišli u Drugovac da se nađu sa prijateljima. Po povratku kući Nikola Mitrović, koji je vozio, nekako je izgubio kontrolu nad automobilom i zakucao se u betonsku banderu kraj puta.

Vozilo se skroz bilo savilo oko nje. On je tad teško povređen i bio je bez svesti kada je stigla i Hitna pomoć, pa su ga izvukli iz kola i prevezli u bolnicu. Stevanović i Ranković su uspeli sami da izađu.

Inače, Jovan Ranković i Nikola Mitrović su 4. maja preživeli masakr, kada je Uroš Blažić iz Dubone u tom selu i Orašju ubio devetoro, a ranio 12 ljudi, mahom mladih. Oni su tada u Blažićevoj mahnitoj pucnjavi teško ranjeni, ali su uspeli da se oporave i sada su tri mesesca kasnije imali saobraćajnu nesreću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!