TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI: Preminuo vozač koji je vozio đake iz Sremske Mitrovice na matursko putovanje

Novosti Onlajn

04. 10. 2023. u 09:04

TRAGIČNI događaj potresao je grupu od oko 100 maturanata iz Sremske Mitrovice koji su krenuli na svoje matursko putovanje ka Severnoj Italiji. Vozač njihovog autobusa preminuo je juče nakon 16 sati vožnje, ostavljajući maturante i njihove roditelje u šoku i zabrinutosti.

ТРАГЕДИЈА НА ЕКСКУРЗИЈИ: Преминуо возач који је возио ђаке из Сремске Митровице на матурско путовање

Foto: Printskrin

Ovo matursko putovanje obuhvatalo je nekoliko etapa, počevši od puta prema Ljubljani, sa planiranim odmorom i nastavkom puta ka Lido di Jesolo, gde se dogodila ova tragična situacija.

Nesrećnog vozača su prvi primetili neki od maturanata koji su zatim obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je u pitanju bio srčani udar.

Vozači autobusa se pre puta proveravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Prema izjavi lekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je verovatno da je vozač možda već nekoliko dana osećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Maturanti šokirani, roditelji zabrinuti

Maturanti koji su još uvek u šoku čekaju da agencija organizuje zamenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova deca primetila da se vozač nije osećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, kako kažu, videli su da je klonuo glavom i da se nije pomerao. Dežurni lekar, koji je u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok se čekala Hitna pomoć.

Kako se saznaje od nekolicine roditelja, maturanti su uplašeni, nekoliko devojčica plače. Ne znaju kako da reaguju.

- Roditelji su takođe uplašeni jer je oko 100 dece krenulo iz Sremske Mitrovice na ovu ekskurziju. Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se desilo baš našoj deci. Deca su nam nagovestila da su primetila da je vozač u trpezariji hotela izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo za sada sve informacije, ali smatramo da se provere moraju rigoroznije sprovoditi. Deca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sedimo u kući i jedinu utehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu kada čuješ ovakvu vest - priča jedan od roditelja.

Đaci Medicinske škole iz Sremske Mitrovice sada čekaju da agencija pošalje druga dva vozača, da li će nastaviti put još uvek nije poznato.

Ekskurzija mitrovačkih maturanata se realizuje preko novosadske agencije i trebalo je da traje pet dana.

(Blic)

BONUS VIDEO: AUTOBUS UDARIO ŽENU I DETE: Teška nesreća na Labudovom brdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!