OVO JE MUŠKARAC KOJI JE POGINUO KOD VLADIMIRACA: Porodica zavijena u crno - "Bio je divan čovek, jako vezan za zavičaj..." (FOTO)

V.Mitrić

07. 11. 2023. u 12:30 >> 12:27

Tridesetogodišnji muškarac iz Krnula, kod Šapca, izgubio je život sinoć, kada je sa dvadesetosmogodišnjim komšijom otišao do ribnjaka da proveri koliko ima vode.

ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО КОД ВЛАДИМИРАЦА: Породица завијена у црно - Био је диван човек, јако везан за завичај... (ФОТО)

Foto: Društvene mreže

Poginuo je Georg H., a povređeni mladić je Ivan P.

Iznenada i neočekivano na njih se obrušila ogromna količina zemlje, kao malo brdo.

Ostali su zakopani i nemoćni. Slučajno je neko od meštana video o čemu se radi i oko 15 časova pozvana je vatrogasna ekipa, koja je brzo stigla sa ekipom Hitne pomoć, sjatili su se mnogi meštani, sa bagerom, lopatama i drugim alatom da pokušaju da otkopaju nesrećne ljude.

Sve je išlo jako teško, mada je vatrogasna jedinica došla sa najboljom, najsloženijom opremom i najspremnijim ljudima, koji su nastojali, po svaku cenu, da izbave ljude.

Neumorno su svi radili, pod upravom starešina vatrogasne ekipe MUP Srbije iz Šapca, koja pripada Sektoru za vanredne situacije i jedna je od najboljih u Srbiji.

Posle više od tri sata izvađeni su zakopani ljudi. Starijem meštaninu Krnula nije bilo spasa.

Naime, Georg H., Nemac je po ocu, majka mu je iz Krnula, gde je imao domaćinstvo i često boravio. Bio je lovac. Tačnije, bio je naš čovek na privremenom radu u Nemačkoj.

Foto: Društvene mreže

Drugi je izvučen živ sa povredama i njega je odmah odvezla Hitna služba šabačkog Doma zdravlja.

Kako "Novosti" saznaju, na licu mesta, vidljiva su bila nagnječenja nogu. Procenjuje se da je, srećom, van životne opasnosti. Lekari Doma zdravlja i bolnice uspešno ga zbrinjavaju. Reč je o meštaninu koji je oženjen i ima dete i drugo "na putu".

Drugi zatrpani, koji nije preživeo, kako smo čuli na privremenom je radu u Nemačkoj i želeo je da vidi kakve su mogućnosti ribnjaka, koji je u šumama, daleko od središta tog posavotavnavskog sela.

Dok se u porodici preživelog raduju što je ostao živ, u porodici, sada već pokojnika, ali i čitavom selu ljudi tuguju. Bio je, vele, divan čovek, jako vezan za zavičaj i ljude u njemu.

Vest se brzo proširila čitavim krajem.

Stanje povređenog mladića

Iz bolnice kazu da su povrede teže, da je čitavu noć bio pod intenzivnim lečenjem da je stabilno, da ima povrede nogu i krudnog koša, ali ne kostiju. Optimistični su što se njegovog zdravstvenog stanja tiče. Imao je sreću sto je do njega kroz zemlju dopirao vazduh koju nije ima Georg, Gega kako su ga seljani od milošte zvali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!