ĐORĐU DAVIDU ODUZETI PASOŠ, LIČNA KARTA I DOZVOLA: Nije u pritvoru, ali ima obavezu da se javlja sudu dok traje istraga o nesreći

J.D.Lj.

22. 01. 2024. u 17:07

SRPSKI muzičar i član žirija Đorđe Nikolić, poznatiji kao Đorđe David, ostao je bez pasoša nakon što je sud u Kumanovu doneo odluku o oduzimanju zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Lj.T. (49) iz Kumanova, u neposrednoj blizini graničnog prelaza Tabanovce, u Severnoj Makedoniji.

ЂОРЂУ ДАВИДУ ОДУЗЕТИ ПАСОШ, ЛИЧНА КАРТА И ДОЗВОЛА: Није у притвору, али има обавезу да се јавља суду док траје истрага о несрећи

Foto: Printscreen/Prva TV

Iz makedonskog Tužilaštva danas je saopšteno:

- Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva Kumanovo, stranom državljaninu koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nezgodi kod Tabanovca, izrečene su mere opreza - privremeno oduzimanje putne i druge isprave (lična karta i vozačka dozvola) za prelazak državne granice i obaveza javljanja Sudu dok ne budu ispitane sve okolnosti nesreće.

Nesreća se, podsetimo, dogodila u subotu, 20. januara.

Ubrzo su se oglasili tamošnja polcija koja je obavila uviđaj i nadležno tužilaštvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- U nesreći su učestvovala vozila "volksvagen polo" sa kumanovskim registracijama, kojim je upravljao B. T. (24) iz Kumanova, "volkswagen golf" skopskih registracija, kojim je upravljao V. P. (45) i "opet insignia" srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Đ. N. (59), državljanin Srbije - objasnili su iz Tužilaštva. - U nesreći je stradala Lj. T. (49) iz Kumanova, koja je bila suvozač u vozilu marke "VW polo".

Kako je saopšteno, smrt žene konstatovali su lekari kumanovske Hitne pomoći, a prema navodima policije V. P. je zadobio teške telesne povrede, a povređeni su i B. T. i Đorđe David, koji su prevezeni u bolnicu.

KOLEGE ZABRINUTE

ZBOG svega što se dogodilo, Davidove brojne kolege su zabrinute. Svi očekuju njegov brz oporavak i povratak u srbiju, a neki od njih, poput Zorana Pavić, Snežane Đurišić i Saše Popovića, oglasili su se i u medijima.

- Čuli smo se odmah dok je bio na licu mesta - rekao je Popovićć. - Sve mi je ispričao i rekao da mora još nekoliko dana da ostane tamo zbog procedure. Na kratko je pomenuo da mu je ruka ušivana, ali da mu je najteže jer je žena preminula.

Navodno, David je rekao i da je totalna šteta na njegovom automobilu, ali i da ima puno prijatelja u Makedoniji, Vranju, i da će se već nekako snaći za prevoz do Beograda.

Prema prvim informacijama iz istrage, prvo je na jednoj krivini došlo do sudara dva automobila, "folksvagena polo" i "folksvagena golf". Do tog udesa je došlo kada je vozač jednog od automobila ušao na auto-put u kontra-smeru.

- Nakon tog prvobitnog sudara, putnica iz vozila kumanovskih registracija je, iz nepoznatih razloga, izašla iz automobila, izšla na auto-put i, u tom trenutku, na nju je naleteo "opel insignia" kojim je upravljao srpski muzičar. Žena je od udarca zadobila teške povrede od kojih je preminula - navode iz Tužilaštva.

Istraga će, svakako, utvrditi sve razloge ove velike tragedije, ali prema nekim nezvaničnim izvorima, sumnja se i da su velika magla i slabija vidljivost takođe, "odgovorne" za udes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U nesreći je povređen i Đorđe David.

On se oglasio posle nezgode i rekao da je ugruvan, da je povredio ruku koju su mu šili, ali tvrdi i da nije imao dobar automobil, ko zna šta bi se još dogodilo.

Dodao je i da je prizor nesreće bio stravičan, da je od početka jasno da nije odgovoran za nesreću, ali da se oseća očajno jer je izgubljen jedan život.

Srpskom pevaču je policija na licu mesta uradila sve testove na alkohol i drogu, koji su pokazali da je negativan. Ipak, kako nezvanično saznajemo on će, iako nije u pritvoru, morati da ostane u Makedoniji sve do okončanja sudskog postupka.

Na kraju i sam Đorđe David je potvrdio:

- Moram da budem ovde. Očekuje me još jedna izjava u Tužilaštvu. Neću biti u pritvoru jer ne snosim krivicu, ali još ne mogu da dođem sebi od šoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)