POZNATO STANJE MUŠKARCA POVREĐENOG JUČE KOD KAĆA: Zadobio teške povrede

Lj.P.

27. 02. 2024. u 13:11

TRIDESETTROGODIŠNjI muškarac, teško povređen juče u saobraćajnoj nesreći kod Kaća, nalazi se na hospitalizaciji u Kliničkom centru Vojvodine.

ПОЗНАТО СТАЊЕ МУШКАРЦА ПОВРЕЂЕНОГ ЈУЧЕ КОД КАЋА: Задобио тешке повреде

N.Karlić

Pacijent M. T., kako su za "Novosti" rekli u ovoj zdravstvenoj ustanovi, primljen je 26. februara u Urgentni centar KCV sa teškim telesnim povredama.

- Nakon prijema, urgentne dijagnostike i stabilizacije opšteg stanja, pacijent je smešten na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju - navode u PR službi KCV. - Sprovodi se dalje intenzivno lečenje i monitoring.

Lakše povređeni je otpušten na kućno lečenje.

On je, podsećamo, teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak oko 17.40 sati na Zrenjaninskom putu, kod Kaća. U toj nesreći, lakše povrede je zadobio još jedan tridesettrogodišnjak, a obojica su bili na motoru.

Oni su se, kako saznajemo, kretali iz pravca Novog Sada prema Zrenjaninu, i u jednom trenutku su kod benzinske pumpe sleteli sa kolovoza pokušavajući, navodno, da izbegnu automobil koji se sa pumpe uključivao u saobraćaj.

Ekipa Hitne pomoći je intervenisala na mestu nesreće i, prema rečima dr Zorana Krulja, portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, jedan muškarac je zadobio teške povrede, a drugi lakše. 

Posle inicijalnog zbrinjavanja, teško povređeni je sa politraumatskim povredama, hemodinamski nestabilan, po prvom prioritetu prevezen na reanimaciju u UC, dok je lakše povređeni prevezen na odeljenje hirurgije UC KCV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)