PROBUDIO IH POŽAR, SPASAVALI ŽIVU GLAVU: LJudi smešteni u prihvatne centre, gradonačelnik Novog Sada obećao pomoć (FOTO/VIDEO)

Lj. P.

12. 04. 2024. u 11:31

U NASELjU Bangladeš u Novom Sadu, u kojem je jutros izbio požar, intervenisala je i Hitna pomoć, a prema rečima dr Zorana Krulja, na licu mesta zbrinuli su jednu osobu.

ПРОБУДИО ИХ ПОЖАР, СПАСАВАЛИ ЖИВУ ГЛАВУ: Људи смештени у прихватне центре, градоначелник Новог Сада обећао помоћ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Lj.P.

Poziv od vatrogasaca su primili u 4.48 sati. Na lice mesta su stigle tri medicinske ekipe koje su se smenjivale.

Deo stanovnika "Bangladeša" je evakuisan autobusom, a kako je jedna stanovnica ovog naselja rekla, odvode ih u Futogu i Veternik.

Prema rečima Stojana Milića, načelnika Sektora za vanredne situacije, požar je izbio jutros u 4.29 sati, u gašenju je učestvovalo sedam vozila novosadske vatrogasne brigade i pet vozila DVD.

Na lice mesta došle su i cisterne sa vodom JKP Gradsko zelenilo i Vodovoda i kanalizacije.

Za sada nije poznat uzrok požara, a stanovnici kažu da su spavali kada je buknulo i da su istrčali napolje spasavajući se od vatre.

Oko stotinu stanovnika Bangladeša je izmešteno iz naselja u prihvatne centre u Futogu i Veterniku. Oni su prevezeni u organizaciji Grada Novog Sada i Centra za socijalni rad, autobusima JGSP Novi Sad. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da će Grad pomoći da se kuće obnove.

Foto: Lj.P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!