POVREĐEN RADNIK OD STRUJNOG UDARA: Incident na železničkoj stanici Pančevo

Tanjug

22. 04. 2024. u 10:50

RADNIK firme koja obavlja poslove obezbeđenja, teže je povređen jutros od strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge u železničkoj stanici Pančevo Glavna, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

ПОВРЕЂЕН РАДНИК ОД СТРУЈНОГ УДАРА: Инцидент на железничкој станици Панчево

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nesreća se dogodila u 7.55 sati na petom koloseku, dok je radnik obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili u stanici.

Do nesreće je došlo kada je ovaj radnik prilikom obavljanja svojih poslova ušao u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i tom prilikom doživeo strujni udar.

Odmah je obaveštena Hitna pomoć.

U saopštenju se podseća da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25.000 volti, a strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova.

Iz Infrastrukture železnice Srbije objašnjavaju da u takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava.

To preduzeće još jednom upozorava i apeluje da se ne prilazi kontaktnoj mreži i zoni visokog napona iznad pruge, kao i da se poštuju propisi i svi znakovi upozorenja u blizini pruge, kako ljudski životi ne bi bili ugroženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)