DROGIRAN UBIO MLADIĆA NA PEŠAČKOM: Određen pritvor vozaču sa Zvezdare

Novosti online

15. 08. 2024. u 15:20

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu danas je saslušalo, a zatim i predložilo da se Slobodanu S. (35) odredi pritvor, zbog sumnje da je 13. avgusta 2024. godine, ne pridržavajući se odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci izazvao saobraćajnu nezgodu na Zvezdari, u kojoj je nastradao 28-godišnji pešak A. M.

ДРОГИРАН УБИО МЛАДИЋА НА ПЕШАЧКОМ: Одређен притвор возачу са Звездаре

D.N.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, Slobodan S. je posle izvršenog krivičnog dela pobegao sa lica mesta, a na saslušanju je negirao izvršenje krivičnog dela i izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage Slobodan S. se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Postoje osnovi sumnje da se Slobodan S. 13. avgusta 2024. godine oko 23.15 časova, upravljajući svojim automobilom "smart", kretao kolovozom Ulice Dragoslava Srejovića iz pravca Ulice Marijane Gregoran prema kružnom toku Bogoslovija, pa je dolaskom kod kućnog broja 8 prednjim desnim delom vozila udario, a zatim odbacio u desnu stranu van kolovoza, na zelenu površinu A. M., koji je prethodno prelazio kolovoz Ulice Dragoslava Srejovića na obeleženom pešačkom prelazu.

Slobodan S. je na taj način, kako se sumnja, postupio suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, jer prilazeći pešačkom prelazu nije prilagodio brzinu vozila tako da može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza i propusti pešaka koji je već stupio na pešački prelaz. Pored toga, upravljao je, vozilom pod dejstvom kokaina. Usled udara vozila, A. M. je zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je odmah i preminuo, a te mogućnosti osumnjičeni je bio svestan, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći da spreči, nakon čega je bez zaustavljanja napustio lice mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj