DAJ PARE, KOSTI ĆU TI POLOMITI: Dokazi o zlostavljanju niškog lekara pred Višim sudom

J. ĆOSIN

19. 05. 2022. u 10:00

VIDEO-snimci, prepiske i telefonski razgovori torture koju je, kako se sumnja, niški lekar Jozef G. (66) pretrpeo od Nebojše Nikolova (48) i njegove nevenčane supruge Dragane Petković (32) emitovani su juče pred Višim sudom u Nišu u sklopu dokaznog postupka.

ДАЈ ПАРЕ, КОСТИ ЋУ ТИ ПОЛОМИТИ: Докази о злостављању нишког лекара пред Вишим судом

Jozef G. Foto printskrin

Bračni par se tereti da su dve godine u ropskom položaju držali uglednog niškog kardiologa, uzimali mu sav novac, terali ga da spava na ulici i fizički ga i psihički zlostavljali.

Audio-snimak do koga je Više javno tužilaštvo došlo veštačenjem telefona Nebojše Nikolova stravično je svedočanstvo psihičke i fizičke prinude koju je on primenjivao u odnosu na svoju žrtvu kako bi mu uzeo sav novac. Potresan zvučni zapis nastao je u vozilu, a napravio ga je Nikolov dok je tukao i mučio bespomoćnog lekara. Na snimku se čuje kako Nikolov zahteva od doktora da mu kaže od koga je sve naplatio svoje usluge i pozajmio novac, jer ga sumnjiči da je deo sume sklonio od njega. Jasno se čuju brojni udarci i jaukanje doktora koji svog mučitelja moli da prestane da ga tuče.

- Šta jao, gde su pare? Sad ću sve kosti da ti polomim! Pričaj dok te nisam umrtvio. Sad ćeš da se setiš i kad si se rodio, j.... li te u usta! Šutiraću te po rebrima, dosta si mi uništavao život! Govori j..... li ti sve! Pričaj od koga si pare uzimao, što me teraš da te unakazim? Govori ili ću da te povredim! Daj mi imena ljudi od kojih si uzeo pare. Govori, ću te ubijem budalo, ne teraj me. Pričao sam svima da si najbolji lekar, da imaš pacijente, a ti mi ovako vraćeš - govori Nikolov na snimku.

Njegove reči praćene su udarcima i zapomaganjem lekara koji ga ubeđuje da nema novca.

DRAGANA GA TERALA NA ULICU

Emitovani su i snimci komunikacije između J. G. i Dragane Petrović na kojima se čuje kako on moli da bude pušten na 15 minuta kod njih u stan, jer je po njihovom nalogu boravio na ulici. Na jednom od njih se ona čuje dok žrtvu obaveštava da ga traži zajmodavac i preti da će ga prebiti.

- Duguješ čoveku pare, ti si jedna debilčina. Daj bože da ti otkine glavu kao vrapcu, daj bože što pre - govori ona.

Kao dokaz tužilaštva prezentovane su i fotografije na kojima se vidi da lekar stoji ispred i leži na stepeništu zgrade u kojoj je stan Nikolova i Dragane.

- Nemoj to da radiš, jaoooo! Kažem ti da nemam, jao, jao! Zašto mi to radiš, jao, muka mi je povraćaću! Nisam dinar uzeo za sebe u oba deteta ti se kunem, sve sam dao vama. Sve vreme si sa mnom, znaš šta uzimam. Nemam ni dinar čoveče.

Na pitanje sudije Mirka Draškovića da prokomentariše snimak, Nikolov je odgovorio da snimak jeste autentičan ali da stvari nisu onakve kakve izgledaju.

- Moj kum Goran Damnjanović, načelnik klinike za interne bolesti u Vojnoj bolnici i moj kume je opomenuo da lekar uzima mito a ja sam mu obećao da ću to proveriti. Udarci koji se čuju su po torbi, ja sam se sa njim unapred dogovorio da predstavimo kao da ga tučem da bih snimak poslao Damnjanoviću i dokazao mu da sam ga kaznio. Nikada oštećenog nisam udario - tvrdio je Nikolov.

Nebojša je više puta u toku suđenja zaplakao, žalio se da ne dobija adekvatno lečenje ni u niškoj bolnici te optuživao policiju za torturu tokom hapšenja ali i za navodnu nameštaljku. Žrtva zlostavljanja nije saslušavana pred sudom jer su veštaci ustanovili da pati od trajne psihičke poremećenosti kao posledice oštećenja mozga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024