SVEŠTENIKU TRI GODINE ZA OBLJUBU: Izrečena presuda Zoranu Maksimoviću iz Kaluđerice

A. Z. K.

20. 05. 2022. u 20:03

ZORAN Maksimović (60), raščinjeni sveštenik iz beogradskog naselja Kaluđerica, osuđen je u petak prvostepenom presudom u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora zbog obljube maloletnice iz svoje parohije zloupotrebom položaja.

СВЕШТЕНИКУ ТРИ ГОДИНЕ ЗА ОБЉУБУ: Изречена пресуда Зорану Максимовићу из Калуђерице

Zoran Maksimović / Arhiva

Kako smo ranije pisali, maloletnica je tada zatrudnela, a potom je prekinula trudnoću. Maksimović je, kako je pisalo u optužnici, devojčicu najpre pokušavao da nagovori na seksualni odnos, ali u tome nije uspeo.

Pre tri godine, tokom obilaska parohije, on je došao u njenu kuću i inicirao odnos. Njih dvoje su nakon toga nastavili vezu i posle par meseci devojčica je ostala u drugom stanju. Nakon prekida trudnoće, Maksimović je nastavio da je uznemirava, a 2020. godine i fizički je nasrnuo na nju.

Zbog neprimerenog ponašanja prema vernicima Zorana Maksimovića je raščinio pokojni patrijarh Irinej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice