PILI, TUKLI, PA GA OSTAVILI DA UMRE: Počelo suđenje optuženima za ubistvo Aleksandra Popovića (34) u Kineskoj četvrti u Novom Sadu

Lj. P.

02. 09. 2022. u 07:00

MIODRAG Mikac (41) iz Beograda, koji zajedno sa Zoricom Dikić (38) iz Petrovaradina, Mišom Todorovićem (44) iz Novog Sada i Željkom Milašinom (46) odgovara za teško ubistvo u saučesništvu Beograđanina Aleksandra Popovića (34) u Novom Sadu, 30. oktobra prošle godine u napuštenom objektu u Kineskoj četvrti gde se okupljaju beskućnici, na početku glavnog pretresa juče je izjavio da su svi optuženi udarali Popovića.

ПИЛИ, ТУКЛИ, ПА ГА ОСТАВИЛИ ДА УМРЕ: Почело суђење оптуженима за убиство Александра Поповића (34) у Кинеској четврти у Новом Саду

Foto: N. Karlić

Prema onome što je ispričao Mikac pred sudskim većem Višeg suda u Novom Sadu, kojim predsedava sudija Sanja Berak, sada pokojnog Popovića su udarali sve četvoro, ali da ne zna ko ga je koliko puta i gde udarao. Prethodno su, kako je rekao u svojoj odbrani, njih petoro pili i slušali muziku, a onda je Aca izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa i krenuo da ga udari.

- Skočio sam i uhvatio ga da eskiviram udarac satarom, i uspeo sam da ga bacim na drugu stranu - izjavio je Mikac.

- Udarali smo Acu, a onda sam u jednom trenutku sataru video u Željkovim rukama i viknuo sam mu: "Ne Željko, nemoj satarom" i on ju je bacio. Aci sam nudio pomoć, ali je odbio. Posle toga sam otišao i ne znam šta se dešavalo. Sutradan sam ponovo došao, malo pričao sa Acom, a kasnije sam saznao da ne diše.

Drugookrivljena Zorica Dikić je, međutim, tvrdila da ona nije bila prisutna kada je izbio sukob između četvorice muškaraca, i da je u to vreme na spratu objekta u Kineskoj četvrti bila u sobi kod svog bivšeg verenika. Rekla je da je čula svađu, ali da joj to nije bilo ništa čudno, jer se i ranije dešavalo da se, kada piju, glasnije šale. Tvrdila je da ona Aleksandra nije udarala, jer nije imala razloga, niti potrebe, i da ne zna zbog čega je Mikac u svojoj odbrani rekao da je i ona rukama i nogama udarala Popovića.

- Jesam bila u toj sobi kada smo zajedno pili - rekla je Zorica, dodajući da se prošlog leta dve nedelje lečila u Specijalnoj bolnici od alkoholizma. - Kada sam se od verenika vratila u tu sobu, zatekla sam trojicu okrivljenih, a Aca je ležao na dušeku. Pitala sam ga da zovem Hitnu, ali je on odbio. Aleksandra znam odranije, družili smo se, jedan kratak period, pre pet-šest godina bili smo u emotivnoj vezi.

Ističući da niko nije imao nameru da Popovića usmrti sa umišljajem, Miša Todorović je izjavio da mu je krivo i žao što je uopšte do toga došlo. On tvrdi da je Aci davao veštačko disanje i masirao mu srce.

PEŠICE DOŠLI IZ BEOGRADA

SADA pokojni Aleksandar Popović je zajedno sa prvooptuženim Miodragom Mikcem došao u Novi Sad iz Beograda. Iz prestonice su stigli pešice, jer, kako je ispričao Mikac, on nije imao novac za prevoz, jer ga gazda kod kog je radio nije isplatio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!