SKLADIŠTIO OPASAN OTPAD, PRETI MI ZATVOR: Tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D. J. (47 )

Јелена Илић
Jelena Ilić

22. 04. 2023. u 09:07

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D. J. (47 ) zato što tokom 2022. godine izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

СКЛАДИШТИО ОПАСАН ОТПАД, ПРЕТИ МИ ЗАТВОР: Тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против Д. Ј. (47 )

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Optuženi je kao odgovorno lice u svojoj preduzetničkoj radnji, protivno propisima, skladištio opasan otpad i to otpadne bojlere, šporete, mašine za pranje veša i sudova, frižidere i zamzivače, opremu za osvetljenje i praćenje i nadzor, lap-topove i monitore, zatim kompresore od rashladnih uređava u količini preko 100 komada, zauljene sklopove motora i menjača od otpadnih vozila preko 100 komada.

Inspekcijskim pregledom Republičkog inspektora za zaštitu životne sredine, dana 12.09.2022. godine, konstatovan je elektronski i električni otpad svih razreda i indeksnih brojeva, kao i ukupna količina istog, koji je optuženi skladištio bez dozvole nadležnog organa i na način kojim se ugrožava životna sredina.

Optužnim aktom je predloženo da se osudi na kaznu zatvora u trajanju 6 meseci kao i novčanu kaznu, navode iz Osnovno javnog tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove