VUČIĆA NIŠTA NEĆE UZDRMATI U ODBRANI SRBIJE: Državni vrh osudio pretnje šefu naše države nakon atentata na slovačkog premijera

M. Stankojković

17. 05. 2024. u 11:02

NAJVIŠI državni zvaničnici najoštrije su osudili pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koje su usledile nakon atentata na premijera Slovačke Roberta Fica i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

ВУЧИЋА НИШТА НЕЋЕ УЗДРМАТИ У ОДБРАНИ СРБИЈЕ: Државни врх осудио претње шефу наше државе након атентата на словачког премијера

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Njihov apel je ekspresno uslišen, pa je zbog ugrožavanja sigurnosti šefa države uhapšen Dragan Mijatović iz Sombora, koji je na društvenoj mreži "Iks", posle napada u Handlovu, napisao da je "to bila proba za atentat na predsednika Srbije". Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Ove preteće poruke usledile su nakon što je Vučić na pomenutoj društvenoj mreži objavio da je "šokiran zbog atentata na velikog prijatelja Srbije i njegovog ličnog i da se moli za njegovo zdravlje".

Premijer Miloš Vučević poručio je tim povodom, da su ovakve pretnje već dobro poznata matrica po kojoj u izuzetno važnim i sudbonosnim trenucima za našu zemlju, pokušavaju da slome predsednika Srbije.

- Predsednik Vučić je pokazao i dokazao da ga nikakve pretnje i pritisci ne mogu uplašiti i uzdrmati, već će ga učiniti još jačim u borbi za Srbiju i za njene građane, kao i za sve buduće generacije. Ovo nije samo napad na Vučića nego i na instituciju predsednika jedne zemlje. Skandalozno je ali i očekivano što nema nikakve osude ovako monstruoznih pretnji od strane njegovih političkih protivnika, koji time samo pokazuju svoje pravo lice - rekao je Vučević.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić istakla je da pretnje ni prethodnih godina nisu bile malobrojne ali da su, kako je rekla, gnusne u trenutku kada Vučić "ulaže nadljudski napor da sačuva našu Srbiju od svih pritisaka".

kavice, kojima smeta čovek koji se bori za jaku i slobodnu Srbiju, koja ne da na sebe i koja vodi samostalnu politiku, sakrile su se iza pseudonima i misle da mogu da ga uplaše, da će ga pretnjama smrću naterati da odustane. Znam čoveka - nećete ga uplašiti i nikada neće odustati - navela je Brnabićeva.

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali ocenio je ovakve pretnje sramnim i zastrašujućim i dodao da su takvi postupci apsolutno neprihvatljivi:

- Onima koji takve pretnje upućuju svakodnevno, poručujem: Nećete uspeti. Predsednik Vučić nikada neće odustati od svoje zemlje i svojih građana. I nakon ovih pretnji izaći će još jači, jer je njegov najveći motiv prosperitet naše zemlje. Njegova snaga su rezultati koji su svakim danom sve veći.

Ministarka pravde Maja Popović poručila je da je nedopustivo što pojedinci pokušaj ubistva slovačkog premijera vide kao priliku da isti scenario priželjkuju u Beogradu. Njen kolega iz Vlade Nenad Popović poručuje:

- Nimalo nije slučajno da mrzitelji slobodarske i nezavisne Srbije nalaze u ovom gnusnom zločinu, na jednog istinski suverenog lidera u Evropi, inspiraciju da prete srpskom predsedniku koji se ovih dana bori da odbrani srpsku čast i nezavisnu politiku na raznim međunarodnim forumima, gde se naš teritorijalni integritet, istorijska istina i pravo da suvereno odlučujemo o svojoj sudbini izlažu neviđenim pretnjama i pritiscima - kazao je Popović.

Dugačak spisak krivičnih dela

KOMENTARIŠUĆI pretnje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je čovek koji je uhapšen svaki dan činio najteža krivična dela.

- Oni koji su govorili da sam ja sledeći, sa njima se postupa u skladu sa zakonom. Ja nisam video takav spisak, od razbojništva, teške krađe, ne znam ni ja čega sve što su mi poslali... Rekoh, majko rođena, je li moguće da i ovakvih ljudi ima negde? - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!