ZAVRŠENO SA IZNOŠENJEM DOKAZA PROTIV DŽONIĆA: "Ne mogu da tvrdim 100 odsto da je to taj pištolj"

J. Ć.

19. 05. 2023. u 14:13

SVEDOČENjEM veštaka balističara, neuropsihijatra i metalostrugara od kojeg je Goran Džonić iz Moravca, koji je optužen da je 27. septembra 2021. godine u tom aleksinačkom selu ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca, zatražio pomoć da napravi prigušivač, završen je dokazni postupak.

ЗАВРШЕНО СА ИЗНОШЕЊЕМ ДОКАЗА ПРОТИВ ЏОНИЋА: Не могу да тврдим 100 одсто да је то тај пиштољ

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/Goran Dzonic/Stefan Dzonic/Milan Dzonic

Njihovim svedočenjem potvrđene su sumnje da je Goran Džonić nekoliko meseci planirao ubistvo, budući da je tada pravio metalnu cev koja bi mu poslužila kao prigušivač, a koja je kasnije nađena na pištolju kojim je ubistvo počinjeno.

Takođe je ustanovljeno da je duševno zdrav i sposoban da realno rasuđuje o svojim postupcima, a da su sve čaure i projektili nađeni na mestu zločina pripadali “bereti” iz koje su Đokići ubijeni. 

Svedok Goran Arizanović pred sudom je objasnio da je Džonić, nekoliko meseci pre nego što je ubistvo počinjeno, došao da mu popravi navoje na cevi koju je pravio, ali da nije znao zbog čega mu je ona bila potrebna. Tek kada se zločin dogodio, on je posumnjao da bi mogla da se iskoristi kao prigušivač. 
 
Nakon što mu je u sudnici predočen pištolj “bereta” i navoj na njemu, on se izjasnio da bi to mogla biti cev koju je pravio, ali da ne može to da tvrdi 100 posto. 
 
- Navoj liči, mogao bi da bude taj koji sam pravio. U tom trenutku nisam ništa mogao da pretpostavim, jer je on često dolazio kod mene da popravlja nešto. Tražio mi je ureznice i nareznice da nešto napravi, a onda ih je posle određenog vremena vratio i rekao da ništa ne valjaju. Doneo mi je da ispravim navoj, koji je pre toga on pokušao da ispravi. U donjem delu nešto mi je zapalo za oko, nešto kao da je stajalo tu na dodir, ali ne mogu da preciziram šta. Nije pominjao da mu je ta cev potrebna za oružje, niti za bilo šta drugo – rekao je Arizanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)