NE ZNA KO JE ODGOVORAN ZA ZLOČIN U RIBNIKARU: Vladimir Kecmanović odgovarao na pitanja u sudu

S. J. M.

01. 03. 2024. u 21:21

VLADIMIR Kecmanović, otac Koste koji je je 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar" ubio deset osoba, a šest teško ranio, kazao je da ne zna ko je odgovoran za taj zločin. On je, prema nekim informacijama na današnjem suđenju zatvorenom za javnost u Višem sudu u Beogradu, prvo ćutao kada mu je tužilac postavio to pitanje, a onda kada je ponovljeno odgovorio da ne zna.

НЕ ЗНА КО ЈЕ ОДГОВОРАН  ЗА ЗЛОЧИН У РИБНИКАРУ: Владимир Кецмановић одговарао на питања у суду

Foto D. Milovanović

Kako saznajemo to je izazvalo šok i komešanje roditelja ubijene dece u sudnici. Mnogi teško podnose neke njegove rečenice, ili reakcije njegovog branioca. Kažu da ih to pogađa. Pojedini u nekom trenutku ne mogu da izdrže više da slušaju, pa izađu iz sudnice na kraću pauzu.

Kecmanović je, prema nezvaničnim informacijama, rekao da je zavoleo streljaštvo i to preneo na sina i vodio ga u streljanu, ali da ne zna šta mu se desilo, pa je počinio ovakav zločin. Kazao je i da je oružje i municiju čuvao u stanu po propisima, da je sve bilo obezbeđeno, ali je njegov sin uspeo da ih uzme.

Nakon dva dana tužilaštvo je završilo njegovo ispitivanje. Vladimir Kecmanović se inače tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer nije dobro obezbedio oružje i jer je Kostu učio da puca.

Njegov branilac Borivoje Borović bunio se zbog načina postavljanja pitanja, prekidao tužioca upadajući mu u reč, pa ga je sudija Zoran Božović opomenuo.

U ovom procesu optužena je i Miljana Kecmanović za nedozvoljeno držanje metka, kao i vlasnik streljane Ratko Ivanović i instruktor Nemanja Marinković za davanje lažnog iskaza.

Kecmanović je rekao da ne želi da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, jer su zbog njih on i njegova porodica izloženi javnom linču. Na pitanja roditelja ubijene dece, koja su planirana za sledeći pretres 1. aprila, rekao je da će odgovarati. Nakon toga svoje odbrane trebalo bi da iznesu i drugi okrivljeni.

Posle suđenja branilac Irina Borović kazala je da je njihov utisak da su pitanja tužioca bila suvoparna, da su se ponavljala i odnosila na ono što je već do sada tokom postupka utvrđeno.

- Stekli smo utisak da tužilaštvo pokušava da vodi novu istragu u fazi kada već imamo podignutu optužnicu, nastavlja da rasvetljava činjenice, koje je moglo u istrazi. Odgovori okrivljenog su suštinski opovrgli navode optužnice. Do današnjeg dana zakon o oružju i municiji nije promenjen, tako da je dozvoljeno sve ono što se optužnicom Vladimiru Kecmanoviću stavlja na teret - kazala je Irina Borović.

Punomoćnik grupe roditelja Ognjen Božović rekao je da je celokupno držanje okrivljenog od samog početka 3. maja isto.

- Nepromenjeno je i u sudnici, suština je neprihvatanje odgovornosti, sve ostalo što je rekao i način na koji je rekao ne mogu da podelim. Krivo mi je što javnost nije prisutna, jer nema šta da se krije i bilo bi korisno da se vidi kako to sve izgleda unutra - kazao je Božović.

Zora Dobričanin Nikodinović, takođe punomoćnik, kazala je da je sa emotivne strane jako teško sedeti u sudnici i slušati uzdahe oštećenih i osetiti njihov ogroman bol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!