BRKIĆ PONOVO TRAŽIO IZUZEĆE SUDIJE: Vlasnik tabloida pisao loše o njemu

S. J. M.

02. 04. 2024. u 13:57

POŠTO je sudija Dušan Agatonović, koji je u Višem sudu u Beogradu sudio Milovanu Brkiću, vlasniku časopisa "Tabloid" optuženom za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka, otišao u Apelacioni sud, sve njegove predmete pa i ovaj preuzeo je sudija Živko Jevđenijević, ali nije stigao ni da održi prvi pretres, jer je danas Brkićev branilac Stevan Damjanović zatražio njegovo izuzeće.

БРКИЋ ПОНОВО ТРАЖИО ИЗУЗЕЋЕ СУДИЈЕ: Власник таблоида писао лоше о њему

Printskrin

Kako je objasnio advokat, magazin Tabloid je pisao više tekstova o sudiji Jevđenijeviću u negativnom smislu, pa smatraju da neće biti objektivnosti u njegovom daljem postupanju i donošenju presude.

- Sudili ste okrivljenom i u raznim postupcima u Prvom osnovnom sudu u Beogradu i odbijali njegove predloge, koji su kasnije usvojeni - kazao je Damjanović.

On je zatražio i izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu Dragana Miloševića da ne odlučuje o izuzeću Jevđenijevića, jer je Tabloid i o njemu pisao više tekstova u negativnom kontekstu, pa sumnjaju da će objektivno odlučiti.

Tako je danas suđenje Brkiću prekinuto, pre nego što je i počelo. Kada se donese odluka da li će sudija Jevđenijević ostati da sudi ili ne, biće zakazan novi pretres. 

Brkić je u januaru ove godine već tražio izuzeće sudije Agatonovića, ali je to odbijeno. Inače, sudija Agatonović osudio ga je letos prvostepeno na 14 meseci zatvora, ali je Apelacioni sud 13. septembra prošle godine ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)