SHVATILI KAKAV JE KOSTIN OTAC: Završen današnji pretres u krivičnom postupku protiv Kecmanovića

N.B.

02. 04. 2024. u 16:57

VLADIMIR Kecmanović, otac Koste koji je 3. maja prošle godine u svojoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio deset osoba i ranio šest, završio je danas odgovaranje na pitanja oštećenih roditelja u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, njegove supruge Miljane i dvojice iz streljačkog kluba u Višem sudu u Beogradu i koji je zatvoren za javnost.

СХВАТИЛИ КАКАВ ЈЕ КОСТИН ОТАЦ: Завршен данашњи претрес у кривичном поступку против Кецмановића

Foto: Tanjug

On je danas odgovarao i na pitanja branilaca vlasnika streljane, u koju je vodio sina, Ratka Ivanovića i instruktora Nemanje Marinkovića. Odbrana inače tvrdi da se na osnovu dokaza i snimaka vidi da je upravo Ivanović taj koji je prvi Kosti pružio obuku i koji ga je učio da puca.

Međutim, moguće je da će biti još nekih pitanja, jer sudija treba da odluči da li će ih prihvatiti i dozvoliti. On nije konstatovao da je Vladimir Kecmanović završio iznošenje svoje odbrane.

Ognjen Božović punomoćnik nekih oštećenih porodica, po okončanju pretresa kazao je da će videti hoće li sud nastaviti sa njegovim saslušanjem ili će preći na sledeće optužene i šta će biti dozvoljeno od predloženog da se pita i dalje utvrđuje.

- Imali smo priliku da čujemo kako Vladimir Kecmanović vidi svoju poziciju u svemu što se dogodilo, kako vidi svoju odgovornost, šta smatra da je važno u pogledu onoga što se desilo. Imali smo priliku i da shvatimo njegove karakterne crte i kakva je ličnost. Moj utisak je da nisam mnogo iznenađen onim što sam čuo u odnosu na ono što se desilo - kazao je Božović.

Branilac Kecmanovića Irina Borović kazala je ispred Palate pravde da im je žao što su oštećeni bili prinuđeni da u ovom postupku budu dodatno traumatizovani i ponovo prolaze kroz sve teške trenutke i posledice strvaične tragdije koja ih je zadesila.

- U tom smislu mi smo pažljivi u obraćanju medijima i za razliku od pojedinih punomoćnika, koji su to prilično činili i doveli se sada u situaciju da nemaju više aktivnu ulogu u ovom krivičnom postuopku. U tom smislu ja neću davati dalje izjave poštujući i odluku suda i samih oštećenih - kazala je Irina Borović.

Na pitanje novinara da prokomentariše brigu branilaca za oštećene i što su dodatno traumatizovani, Ognjen Božović njihov punomoćnik je rekao da takvi komentari dodatno povređuju porodice žrtava i da su neprimereni i sa kolegijalnog i ljudskog i moralnog stanovišta.

Pošto se u četvrtak u Višem sudu u Beogradu nastavlja parnica po tužbi 27 članova porodica ubijenih u "Ribnikaru" koji su tužili Kecmanoviće i školu, Božović je prokomentarisao da nema smetnji da Vladimir Kecmanović bude tada saslušan.

- Ako se pojavi neće imati pravo da uskraćuje pitanja bilo kome ili da se poziva na odbranu ćutanjem. Biće dužan da odgovara, ali on ne mora da se pojavi na tom suđenju. Videćemo hoće li doći ili ne - kazao je Božović.

Na pitanje da li će se Vladimir Kecmanović pojaviti na saslušanju u četvrtak u tom parničnom postupku, koji je otvoren za javnost, Irina Borović je kazala da na to pitanje još ne može da da odgovor. 

U krivičnom postupku Vladimir Kecmanović je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, a njegova supruga Miljana za nedozvoljeno držanje metka. Uz njih sudi se i Ratku Ivanoviću i Nemanji Marinkoviću iz streljane, u koju je Vladimir vodio sina Kostu, za davanje lažnog iskaza. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja