OSUĐEN ALEKSA JANKOVIĆ ZA NOŠENJE AUTOMATSKE PUŠKE: Pominjan i na suđenju Belivuku

S. J. M.

16. 05. 2024. u 13:55

ALEKSA Janković, koji je krajem 2022. godine uhapšen u taksiju na Novom Beogradu, jer je u sportskoj torbi nosio automatsku pušku, osuđen je prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora za nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja.

ОСУЂЕН АЛЕКСА ЈАНКОВИЋ ЗА НОШЕЊЕ АУТОМАТСКЕ ПУШКЕ: Помињан и на суђењу Беливуку

Foto: MUP CG

Osim zatvorske izrečena mu je i novčana kazna od 50.000 dinara. Kako je u pritvoru i kućnom pritvoru proveo 14 meseci to će mu biti uračunato u izdržavanje kazne.

Janković je uhapšen kada je policija u redovnoj kontroli zaustavila taksi i u torbi na zadnjem sedištu pronašla automatsku pušku i oko 80 metaka. Janković je tada pokušao da beži, ali su ga policajci stigli i uhapsili.

On je na suđenju tvrdio da torba nije njegova i da je zatekao kada je ušao u taksi, a da je njegov DNK ostao na njoj, jer mu je policajac rekao da je iznese i otvori.

Inače, ime Alekse Jankovića pominjalo se ranije na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Specijalnom sudu u Beogradu. Kada je optuženi Miloš Budimir ispitivao okrivljenog svedoka Srđana Lalića kazao je da je Aleksa Jankvić bio iz suparničke navijačke grupe i da su ga doveli na stadion, gde ga je Lalić tukao. Lalić je tvrdio da Budimir laže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!