NA MRTVO PRETUKLI ČOVEKA, PA GA BACILI NA ULICU: Apelacioni sud potvrdio presudu za smrt Vuka Jorgačevića

J.D.Lj.

21. 06. 2024. u 16:01

APELACIONI sud u Beogradu odbio je žalbe stranaka u postupku i potvrdio odluku Višeg suda od 28. septembra 2022. godine, kojom je Saša Krstić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina, a Ilija Miljković i Dušan Kotorčević na po 11 godina robije, zbog nanošenja teških telesnih povreda Vuku Jorgačeviću, usled kojih je on ubrzo preminuo.

НА МРТВО ПРЕТУКЛИ ЧОВЕКА, ПА ГА БАЦИЛИ НА УЛИЦУ: Апелациони суд потврдио пресуду за смрт Вука Јоргачевића

Zgrada Apelacionog suda / Foto N. Fifić

Oni su oglašeni krivim što su 19. oktobra 2015., u Beogradu, po prethodnom dogovoru, teško telesno povredili Jorgačevića, tako što su vozilom kojim je upravljao Kotorčević preprečili put oštećenom koji se kretao skuterom.

Nakon toga, iz vozila su izašli Krstić i Miljković i prišli oštećenom koga je Krstić držao rukama oko struka, dok ga je Miljković metalnom šipkom i pesnicom udarao po glavi i telu.

Pokušali su da ga uguraju u vozilo, pa kako se oštećeni opirao, Miljković je nastavio da ga metalnom šipkom i pesnicom udara po glavi, telu i nogama.

Na kraju, zajedno su ugurali Jorgačevića na zadnje sedište vozila i seli pored njega, gde je Miljković nastavio da ga udara pesnicama.

Čoveka su odvezli do splava u vlasništvu Krstića gde su nastavili da ga tuku po glavi i celom telu metalnom šipkom, pesnicama i da ga šutiraju nogama, a onda ga u Humskoj ulici izbacili iz vozila u donjem vešu i čarapama.

Tu je pronađen oko 14,15 časova, nakon čega je prevežen u Urgentni centar. Utvrđeno je da ima brojne povrede od kojih je nesrećni čovek preminuo iste noći 20. oktobra 2015. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!