"SVI SE SAD PRAVE LUDI": Sa suđenja optuženima za ubistvo Amerikanca na Zvezdari

J.D.Lj.

26. 06. 2024. u 15:15

POSLE smrti supruge hteo sam da se ubijem skokom sa Pančevačkog mosta. Nisam uspeo, a onda sam počeo da pijem.

СВИ СЕ САД ПРАВЕ ЛУДИ: Са суђења оптуженима за убиство Американца на Звездари

Ideja je da se regrutuje novi kadar, Foto D. Milovanović

Ovo je danas u svojoj odbrani pred Višim sudom u Beogradu, na ponovljenom suđenju optuženima za smrt američkog državljanina Glima Gavina Kempa, ispričao drugooptuženi Vladimir Đorđević. On se, zajedno sa Markom Đorđevićem, Jelenom Maričić, Ljubomirom Kojićem i Božidarem Radojčićem tereti za prebijanje nasmrt Amerikanca, 4. maja 2021. godine, u kući na Zvezdari. 

Optuženima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, odnosno da su iz koristoljublja ubili Kempa i svi su od trenutka hapšenja od 4. maja 2021. i dalje u pritvoru. 

Na pretresu, koje je počelo iznova zbog promene sudskog veća, svi optuženi ostali su pri ranije datoj odbrani, ali su svi, osim Marka Đorđevića, imali i još po nešto novo da dodaju. 

Božidar Radojčić se prvo požalio na svoje zdravstveno stanje tražeći od sudije da mu omogući pregled, a zatim je istakao da nikad nikog nije primoravao da mu preda novac, a pogotovo, kako tvrdi, nije gurao nekom ruke u džepove. Radojčić je naveo da je on širio hrišćanstvo i krstio ljude, a ne ubijao. 

Jelena Maričić tvrdi da kobne noći niko nije primoravao Kempa da ide sa njima, već ih je on pratio kako bi se družili. 

- Nekoliko puta videla sam da optuženi guraju ruke u džepove Amerikanca, ali ne znam koliko puta. Znam samo da je Radojčić sa Kempom pričao o platnim karticama - rekla je optužena. 

S druge strane, Ljubomir Kojić kaže da se većina optuženih pravi da nisu videli neke stvari i da se sad "prave ludi". 

Inače, pred prethodnim sudskim većem, optuženi su iznosili odbranu više od pet sati, uzajamno prebacujući krivicu jedni na druge. Marko Đorđević je tada priznao da je udarao Kempa, da su imali nameru od njega da uzmu novac za alkohol i cigarete i da su od oštećenog zahtevali da podigne novac sa bankomata. 

Vladimir Đorđević, u čijoj kući je Kemp podlegao povredama, tvrdio je da je prespavao celu noć, dodajući da su sekira i vaga, kojima je žrtva pretučena njegovi. 

Sledeće suđenje je zakazano za 3. septembar.

OPTUŽNICA

SVI optuženi, osim Jelene Maričić, koja je bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled akutne alkoholisanosti, zajedno su, sa umišljajem, usmrtili Kempa, navodi se u optužnici. Sutradan su Vladimir Đorđević i Jelena Maričić prijavili policiji da su navodno našli telo Kempa na ulici i uneli ga u kuću kako bi mu ukazali pomoć. Tvrdili su da je on usled alkoholisanosti pao, udario glavom o pod i preminuo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru