TAST: NEK DOBIJE 30 GODINA ROBIJE - Pri kraju suđenje Zoliki Holiku za ubistvo supruge Jasmine (47) iz Beške

S. KOSTIĆ

01. 08. 2024. u 12:13

NAREDNOG meseca navršiće se tri godine od ubistva Jasmine Holik (47) iz Beške, koju je, kako se navodi u optužnici, na monstruozan način usmrtio bivši suprug Zolika Holik (52). U mesecu kada se obeležava godišnjica tragične smrti nesrećne žene, Viši sud u Sremskoj Mitrovici mogao bi da izrekne prvostepenu presudu optuženom i tako stavi tačku na suđenje koje traje pune dve godine.

ТАСТ: НЕК ДОБИЈЕ 30 ГОДИНА РОБИЈЕ - При крају суђење Золики Холику за убиство супруге Јасмине (47) из Бешке

Foto: Fejsbuk

Od kada nema Jasmine, mnogo toga se izdešavalo, ali, kako kaže njen otac Dragoljub Markov (84), ništa lepo.

- Supruga, odnosno Jasminina majka Božica, preminula je prošle godine, i sada sam ostao sam u kući. Unuka i unuk, ćerkina deca ne dolaze, smatraju me odgovornim za smrt njihove majke i misle da sam ubistvo mogao da sprečim. Ali nije tako, samo ja znam kako mi je dok svakog dana prolazim pored mesta gde je ubijena - kaže Markov.

Jasmina je tog kobnog 10. septembra 2021, u uobičajeno vreme, krenula na posao, iz ulice gde je poslednje dve godine živela kod majke. Oko pola šest ujutru u kolima ju je sačekao Zolika, koji je automobilom pokosio nesrećnu ženu, i to na dan kada im je bila godišnjica braka. Nakon što ju je udario, izašao je iz vozila, Jasminu stavio na suvozačevo mesto i odvezao svojoj kući u Ulicu Branka Radičevića. Čim ju je uneo u sobu, pozvao je taštu Božicu i rekao da joj je ubio ćerku, nakon čega je nesrećna žena pozvala policiju, koja je beživotno telo zatekla u ležećem položaju na bračnom krevetu.

Na jednom od suđenja svedočio je i Dragoljub, koji se u sudnici obratio bivšem zetu, tražeći odgovor, zašto je ubio njegovu ćerku i to, kako je rekao, na dan kada su se venčali.

Holik se tokom ovog suđenja branio ćutanjem, tako da je ono šta se izdešavalo tog dana, ali i između njega i Jasmine ostalo tajna.

Jasminin otac očekuje da bivši zet za ubistvo njegove ćerke dobije najmanje 30 godina robije.

- On je nju svesno ubio. To nije u samoodbrani, Jasmina nije ništa bila kriva - kaže Markov.

Gadne naravi kad popije

SADA pokojna majka ubijene žene govorila je za "Novosti" da je njena ćerka godinama trpela maltretiranje i da ju je suprug vređao, proganjao i pratio.

- Svašta je moja ćerka tolerisala, zarad mira u kući i da se naše dve porodice ne bi svađale - govorila je Božica, ne krijući da je Jasmina nekoliko puta davala šansu Zoliki kada bi se pomirili, ali bi on, kako je govorila, opet bio onaj stari i veoma gadne naravi kada popije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uz salsu i vino provereno nezaboravan provod na letovanju po Last Minute cenama u toku avgusta!