OBRT U SLUČAJU FIZIČKOG NAPADA NA PROFESORA U BAČKOJ PALANCI: Branilac bivšeg đaka Tužilaštvu podneo prijavu protiv prosvetara

Lj.P.

05. 08. 2024. u 14:10

DAN pre nego što će u Višem sudu u Novom Sadu početi suđenje šesnaestogodišnjem M. B., bivšem učeniku TŠ „9. maj“ u Bačkoj Palanci, osumnjičenom da je fizički napao i teško povredio profesora praktične nastave Slobodana Zorića, u toj obrazovnoj ustanovi, dogodio se obrt.

ОБРТ У СЛУЧАЈУ ФИЗИЧКОГ НАПАДА НА ПРОФЕСОРА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Бранилац бившег ђака Тужилаштву поднео пријаву против просветара

Foto: Novosti

Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci, advokat Luka Labus, branilac osumnjičenog srednjoškolca, danas je podneo krivičnu prijavu protiv Slobodana Zorića iz Bačke Palanke, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom nasilničko ponašanje.

- U periodu od događaja od 8. maja u kome je u TŠ "9. maj" u Bačkoj Palanci od strane maloletnog bivšeg učenika povređen Slobodan Zorić došli smo do određenih dokaza koji potpuno menjaju sliku samog događaja u kome je maloletnik predstavljen kao neko ko bez razloga dolazi u školu i fizički napada profesora, što ispostavilo se nikako nije tako – kaže advokat Labus.

FOTO: Privatna arhiva

Prema Labusovim rečima, bez namere pravdanja takvog postupanja, bivši učenik te škole ušao je u jednu od učionica, a što, kako su saznali, nije ništa neuobičajeno za ovu školu.

- Videvši bivšeg učenika, prema našim saznanjima i dokazima kojima raspolažemo, osumnjičeni Slobodan Zorić je istom prišao, uputio više psovki i uvreda, i fizički napao maloletnika tako što ga je u nameri da ga fizički izbaci iz učionice najpre podigao iz klupe, zavrnuo ruku i prilikom izlaska iz učionice zadao nekoliko udaraca od nazad, u predelu glave, na šta je maloletnik uzvratio – tvrdi branilac maloletnog učenika.

Kako dalje navodi advokat Labus, čitavu situaciju iskoristio je sindikat prosvetnih radnika, koji je, kako kaže, zarad svojih političkih interesa, usred izborne kampanje za lokalne izbore, 16. maja održao protest ispred Vlade Republike Srbije, iksoristivši tako i svog kolegu i maloletnika koji je od tada u pritvoru a za krivično delo za koje ne može opstati u pravnom životu.

- Sa podnošenjem krivične prijave čekalo se kako bi se obezbedili dovoljno čvrsti dokazi kojima bi se dokazale radnje osumnjičenog - objašnjava branilac maloletnika zašto je tek sada podneta prijava protiv profesora.

Zbog fizičkog napada i nanošenja teških povreda profesoru Zoriću, kako smo ranije pisali, policija je uhapsila bivšeg učenika i osumnjičila za napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Nekadašnji đak ove bačkopalanačke srednje škole sumnjiči se da je 8. maja u popodnevnoj smeni nasrnuo na nastavnika Slobodana Zorića, kojem je do penzije preostalo još nekoliko meseci. Šesnaestogodišnjak, koji se mesec dana pre nemilog događaja iz te premestio u drugu u školu, takođe u Bačkoj Palanci, toga dana je došao u TŠ „9. maj“, i sa ostalim đacima ušao u učionicu, u kojoj je nastavnik Zorić, inače otac našeg proslavljenog kajakaša Milenka Zorića, trebao da drži čas praktične nastave.

Srednjoškolac M. B. je, kako saznajemo, ometao čas, a i pre početka nastave je, navodno, u hodniku bacio male makazice za nokte koje su pale ispred nastavnika, a u učionici je prosvetnog radnika gađao zgužvanim papirima.

Kada ga je nastavnik zamolio da izađe iz učionice, ovaj ga je fizički napao i udario ga rancem, u kojem je, kako se sumnja, bila behaton kocka, i naneo mu teške povrede glave.

Teško povređenom nastavniku dok je ležao na podu pritrčale su su dve učenice, inače volonterke Crvenog krsta, i pružile mu prvu pomoć i obavestile razrednu šta se desilo. Hitna pomoć je brzo stigla i povređenog Zorića prevezla u Urgentni centar u Novom Sadu.

Zbog napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su u znak podrške kolegi organizovali protest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)