NAPAD NA PROFESORA U BAČKOJ PALANCI: Saslušan đak - otkrio zašto je udario profesora

Lj.P.

21. 08. 2024. u 16:09

SASLUŠANjEM svedoka, danas je pred većem za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu, nastavljeno suđenje šesnaestogodišnjem srednjoškolcu M.B. iz Bačke Palanke, osumnjičenom da je 8. maja fizički napao i teško povredio Slobodana Zorića, profesora TŠ „9. maj“ u tom gradu. Šta su svedoci ispričali nije poznato, jer je glavni pretres zatvoren za javnost. Suđenje se nastavlja 9. septembra saslušanjem preostalih svedoka.

НАПАД НА ПРОФЕСОРА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Саслушан ђак - открио зашто је ударио професора

FOTO:Lj.P.

Na početku suđenja 6. avgusta, maloletni srednjoškolac, koji se tereti za napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, inače bivši đak TŠ „9. maj“, prema nezvaničnim saznanjima, negirao je krivicu, ali je priznao da je udario profesora. To je uradio jer je, kako je izjavio, prosvetni radnik prvui udario njega i vređao ga. Kao svedok oštećeni, tada je saslušan i napadnuti profesor i još nekoliko svedoka.

Nekadašnji đak, ove bačkopalanačke srednje škole sumnjiči se da je 8. maja u popodnevnoj smeni, nasrnuo na profesora Slobodana Zorića. Uhapšen je dan kasnije, i od tada se nalazi u pritvoru koji mu je produžen do 4. septembra. Šesnaestogodišnjak, koji se mesec dana pre nemilog događaja, iz te, premestio u drugu u školu, takođe u Bačkoj Palanci, toga dana je došao u TŠ „9. maj“, i sa ostalim đacima ušao u učionicu, u kojoj je profesor Zorić, inače, otac našeg proslavljenog kajakaša Milenka Zorića, trebalo da drži čas praktične nastave.

Srednjoškolac M.B.je, kako saznajemo, ometao čas, a i pre početka nastave je, navodno, u hodniku, bacio male makazice za nokte koje su pale ispred nastavnika, a u učionici je prosvetnog radnika gađao zgužvanim papirima.

Kada ga je nastavnik zamolio da izađe iz učionice, ovaj ga je fizički napao i udario ga rancem, u kojem je, kako se sumnja, bila behaton kocka, i naneo mu teške povrede glave.

Teško povređenom nastavniku dok je ležao na podu, pritrčale su su dve učenice, inače volonterke Crvenog krsta i pružile mu prvu pomoć i obavestile razrednu šta se desilo. Hitna pomoć je brzo stigla i povređenog Zorića prevezla u urgentni centar u Novom Sadu.

Zbog napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su u znak podrške kolegi, organizovali protest.

BRANILAC ĐAKA PODNEO PRIJAVU PROTIV PROFESORA

ADVOKAT Luka Labus, branilac šesnaestogodišnjeg srednjoškolca je 5. avgusta Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci podneo krivičnu prijavu protiv profesora Zorića, zbog, kako je obrazložio, osnovane sumnje da je prosvetni radnik izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom nasilničko ponašanje.

ZAMENA ULOGA

PODNOŠENjE krivične prijave protiv profesora Slobodana Zorića, Sindikat prosvetnih radnika Bačke Palanke, ocenili su da takav potez branioca nije radnja koja treba i može da pomogne okrivljenom. To je, kako su predočili, pokušaj zamena uloga, pokušaj da se oštećeni pretvori u nasilnika, pokušaj da se žrtva predstavi kao dželat.

- Sa podnošenjem krivične prijave čekalo se kako bi se obezbedili dovoljno čvrsti dokazi kojima bi se dokazale radnje osumnjičenog - objašnjava branilac maloletnika, zašto je podneta prijava protiv profesora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA GLEDA I NE VERUJE: Sin poznatog hrvatskog košarkaša odabrao da igra za Srbiju!