UROŠ NIJE ODGOVORIO ZAŠTO JE POČINIO MASAKR: Roditelji ubijenih reagovali emotivno

Novosti online

22. 08. 2024. u 18:45

ZA danas je završeno suđenje Urošu Blažiću (22) iz Dubone koji je 4. maja 2023. počinio nezapamćeni masakr, a nakon održanog suđenja, advokat Siniša Mašović koji zastupa nekoliko porodice oštećenih rekao je da za ovakav zločin nema opravdanja.

УРОШ НИЈЕ ОДГОВОРИО ЗАШТО ЈЕ ПОЧИНИО МАСАКР: Родитељи убијених реаговали емотивно

MUP

- Nema osnovog odgovora zašto je on to uradio. Sva deca koja si stradala su bila dobra i ovo je zaista velika tragedija. Sva deca koja su ubijena nisu poticala iz kriminalnog miljea i ovo je sukob zdravog razuma i totalnog odsustva svesti - kaže advokat ispred Specijanog suda u Beogradu.

Advokat oštećenih porodica Stefan Stefanonović nakon današnjeg glavnog pretresa izjavio je da su roditelji danas bili izuzetno emotivni i da su zato reagovali i iskazali svoju bol u sudnici.

- Nije bilo očekivano da će Uroš Blažić promeniti svoj iskaz i da će iznati odbranu na onaj način. S tim u vezi, roditelji su i zbog toga dodatno danas bili emotivni i iskazali su to u sudnici - rekao je Stefanović i dodao:

- Imamo predloge za više oštećenih, odnosno ranjenih, da ne svedoče sada jer su u teškom stanju, što emotivnom i psihičkom, što fizičkom. Zato mislimo da je najbolje da se za neke prosto odloži, a za neke samo pročita iskaz koji su vec dali.

Prema njegovim rečima, ono što je sada važno, jeste da se osim taksiste koji je danas svedočio, svedoči i Jelena Ajdinović koja je kobne večeri bila u taksi vozilu sa Blažićem.

- Njeno svedočenje je vitalno i zato mislim da ne bi smelo da toga ne bude. Ona je dosta vremena provela u razgovoru sa Urošem nakon što je počinio zločin i bilo bi dobro da ponovo ispriča sve što joj je govorio dok su se vozili - rekao je advokat oštećenih porodica.

Jelena Ajdinović je, da podsetimo, u taksiju kobne večeri bila sa Urošem od naplatne rampe Mali Požarevac do mesta kod Uba gde su je ostavili, a prema rečima taksiste Uroš je razgovarao sa Jelenom, ali on nije čuo o čemu i šta.

Advokat Miloš Munić, koji zastupa oštećene porodice rekao je za Kurir da porodice žrtava nisu dobile odgovor zašto su njihova deca ubijena.

- Danas je sud u dokaznom postupku saslušao oštećene. Svi oštećeni su ostali pri izjavama koje su dali u istrazi kod Višeg javnog tužilaštva u Smederevu. Izlaganja oštećenih su bila veoma potresna i uznemirujuća. Roditelji su govorili o svojoj stradaloj i povređenoj deci. Moj utisak je da su oštećeni strašno povređeni činjenicom da im uskraćen odgovor na pitanje: Zašto je došlo do masakra?! - kaže advokat I dodaje:

- Taj odgovor je trebalo da dobiju od okrivljenog Uroša, koji je zločin počinio, a odbio je da odgovara na pitanja tužilaštva i punomoćnika oštećenih. Inače, svako od oštećenih je potvrdio da njihova deca nisu bila ni u kakvom sukobu sa okrivljenim Blažićem, a mnogi od stradalih ga uopšte nisu poznavali.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!