NAKON SMRTI UKRALI STAN NA NOVOM BEOGRADU: Podignuta optužnica protiv tri osobe

Novosti online

06. 09. 2024. u 00:34

NAKON završenog istražnog postupka javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podigao je optužnicu protiv okrivljenih D.Ž. (37), A.L. (57) i D.N. (57) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Prevara u saizvršilaštvu.

НАКОН СМРТИ УКРАЛИ СТАН НА НОВОМ БЕОГРАДУ:  Подигнута оптужница против три особе

Foto: Novosti

Prvo je okrivljeni D.Ž. saznao da je vlasnica stana u ulici Omladinskih brigada preminula u junu 2014. godine i o toj činjenici obavestio okrivljenog A.L., nakon čega je okrivljeni A.L. angažovao okrivljenog N.D. (prema kome je postupak pravosnažno okončan), da napravi lažnu dokumentaciju o pravnom sledu i osnovu sticanja prava svojine na stanu i dao mu lične podatke okrivljenog D.N., na koji način je sačinjen lažan ugovor o otkupu stana u društvenoj svojini i lažan ugovor o kupoprodaji nepokretnosti koji je navodno zaključen u novembru 2006. godine između preminule vlasnice stana i okrivljenog D.N.

Okrivljeni D.N. je u maju 2018. godine iskoristio predmetnu lažnu dokumentaciju i podneo zahtev za upis prava svojine Republičkom geodetskom zavodu, Službi za katastar nepokretnosti Novi Beograd, zajedno sa lažnom dokumentacijom i doveo u zabludu ovlašćeno lice u Republičkom geodetskom zavodu – Službi za katastar nepokretnosti Novi Beograd i naveo je da nekoliko dana kasnije donese rešenje kojim se dozvoljava okrivljenom D.N. upis prava svojine na predmetnoj nepokretnosti, nanoseći na taj način štetu Republici Srbiji u visini vrednosti predmetne nepokretnosti - u iznosu od 10.745.661,62 dinara, budući da preminula nije imala naslednike.

Javni tužilac je predložio sudu da okrivljene oglasi krivim za izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret, a za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 2 do 10 godina i novčana kazna.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

KOVČEG SA BOROM ĐORĐEVIĆEM STIGAO U ČAČAK: Sačekao ga prijatelj iz detinjstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio