VLADIMIR KECMANOVIĆ RAZLJUTIO RODITELJE UBIJENE DECE: Burno na suđenju, zbog vike udaljena majka jedne od Kostinih žrtava

S. J. M.

09. 09. 2024. u 17:48

ČULA sam pucnjavu, ali sam mislila da su to petarde. Bila sam okrenuta prema deci i čim je otvorio vrata, počeo je da puca i ja sam pala upucana. Sve je bilo tako brzo, da nisam uspela ni da vidim šta se dešava. Videla sam noge kako prolaze. Nisam bila svesna.

ВЛАДИМИР КЕЦМАНОВИЋ РАЗЉУТИО РОДИТЕЉЕ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ: Бурно на суђењу, због вике удаљена мајка једне од Костиних жртава

Foto: Privatna arhiva

Ovo je kako saznajemo na današnjem suđenju zatvorenom za javnost Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, čiji je sin Kosta 3. maja 2023. godine ubio devetoro i ranio još šest osoba u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u Višem sudu u Beogradu ispričala nastavnica istorije Tatjana Stevanović.

Ona je prema našim informacijama kratko opisala događaj iz učionice kojeg se seća, jer je Kosta ušao na kraj njenog čas i pucao u decu sa kojom je išao u odelenje 7/2. Tu je ubio petoro, a petoro i nastavnicu teško ranio. Svedokinja je tiho pričala u sudnici i bila veoma potrešena, kao da je ponovo proživljavala taj masakr.

Nakon nje svedočila je dadilja kod Kecmanovića Slobodanka Milivojević. Ona je već dva puta davala iskaz i u sudu je, kako saznajemo, ostala pri svemu što je tada rekla. Za nju su roditelji pobijene dece imali pitanja, pa je dadilja ispričala da je Kostu čuvala od malena, od godinu dana, a kasnije i njegovu sestru kada se rodila. Ona je kazala da je on bio dobro dete, da ništa neobično nije primećivala kod njega, da u toj kući nije bilo porodičnih problema i svađa i da ona ima lepo iskustvo. Odgovarajući na pitanja ispričala je da Kostu je jednom videla da lista tatine novine o oružju, jer je Vladimir povremeno kupovao taj časopis. Ona je inače pre suđenja, dok je čekala da je pozovu u sudnicu da svedoči, novinarima kratko prokomentarisala da joj je preteško.

Treći svedok na današnjem suđenju je bila Anđelka Vučetić Dragović, DNK veštak iz Nacionalnog centra kriminalističke forenzike, koja je ostala pri svom nalazu i mišljenju u veštačenju DNK tragova, koje je uradila i za nju niko nije imao pitanja, jer im je sve bilo jasno.

Na suđenju se, kako saznajemo, javio Vladimir Kecmanović i pitao sudiju da li može da postavi pitanje i krenuo da objašnjava šta hoće da pita, da vidi da li će mu biti dozvoljeno i tada je skočila Dragana Anđelković, majka ubijene devojčice Mare, i počela da viče i psuje, pa je sudija udaljio iz sudnice zbog narušavanja reda. Tada je Miljana Martinović, majka ubijene Katarine, pitala da li ona može dobrovoljno da napusti sudnicu, pa je izašla u znak solidarnosti sa izbačenom Draganom, ali se posle vratila.

Nakon toga Kecmanoviću je prišla njegov branilac Irina Borović, nešto mu rekla, pa je on tada odustao i sudiji kazao da nema pitanja.

Pojedini mediji prenose da je optuženi Vladimir Kecmanović hteo tada da protestvuje zbog izveštavanja u javnosti o njemu i njegovoj porodici i to počeo da priča, čime je izazvao revolt, bes i ljutnju roditelja ubijene dece, pa su oni burno reagovali.

Vladimiru Kecmanoviću sudi se za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je optužen da je sina Kostu vodio u streljanu i učio da puca iz vatrenog oružja i da nije na propisan način čuvao pištolje i metke, koje je imao u kući.

Njegovoj supruzi Miljani Kecmanović sudu se za nedozvoljeno držanje jednog metka, jer je na čauri nađenoj kod vrata u učionici istorije otkriven njen DNK trag.

Osim njih sudi se i instruktoru u streljani Nemanji Marinkoviću za davanje lažnog iskaza, jer je u istrazi rekao da Kosta nikada nije pucao u streljani, a na video snimcima se vidi drugačije.

Suđenje se nastavlja u petak, kada će biti saslušan svedok radnik u streljani.

IRINA BOROVIĆ: PRITISAK NA VLADIMIRA

NAKON suđenja branilac Kecmanovića advokat Irina Borović kazala je da kao što su i očekivali, ništa novo nisu čuli na suđenju u ovoj fazi postupka, a u pogledu okrivljene Miljane Kecmanović.

- Davno smo dokazali da se ovde radi o pritisku od strane tužilaštva, koje vrši pritisak na okrivljenog Vladimira Kecmanovića da prizna krivicu i sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela - rekla je Irina Borović.

ZORA DOBRIČANIN: TRAGAMO ZA SAUČESNICIMA

ADVOKAT Zora Dobričanin, koja zastupa nekoliko oštećenih porodica kazala je da smo bliže kraju ovog procesa.

- To što se okončava ovaj postupak za ova krivična dela, ne znači da ćemo mi prestati da tragamo za onima koji su pomogli gnusnom zločinu od 3. maja i streljanju devetero dece i radnika obezbeđenja. Nakon današnjeg pretresa mišljenja sam da nam je za to još više otvoren put. Nećemo prestati da tragamo za saučesnicima ovog zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MA, KAKAV DOPING, JA SAM NAJBOLJI! Janik Siner osvojio Ju-Es open 2024 posle neviđenog skandala, slede tektonske promene na ATP listi